Bränslesnåla bilar i historia

Genom hela historien av bilen, har ingenjörer och designers möter ofta frågan om hur man gör bilar mer bränslesnåla. Bränslesnåla bilar är löst definieras som de bilar som kan färdas en större än genomsnittligt antal miles på en gallon bensin. Idag är de flesta konsumenter och biltillverkare överväga en bil som får 30 miles till gallon på motorvägen för att vara bränslesnåla. Tidigaste bränslesnåla bilar

Tidiga bilar var sällan bränslesnåla by design. Bränsleeffektivitet var inte så viktigt i utvecklingen av tidiga bilar som producerade bilar som kunde resa med högre hastighet eller för längre distances.Perhaps tidigast bil som faktiskt tog bränsleeffektivitet hänsyn vid utformningen fasen var Volkswagen. Den första Volkswagen på uppdrag av Adolf Hitler och producerades under 1938. Hitler insisterade på att Volkswagen vara överkomligt för alla medborgare i Tyskland och bränsleeffektivitet var en del av hans idé om prisvärdhet. Så, ingår han ett krav på att Volkswagen ska kunna uppnå bränsleeffektivitet 30 miles till gallon.The Volkswagen Beetle och andra VW-modeller var populära bränslesnåla fordon i Amerika på 1960-talet.
Den 1970

1970-talet var en period då många länder upplevt en kraftig bensin brist, sporrade främst av en olje-embargo mot USA och andra pro-Israel länder av organisationen av arabiska oljeexporterande Länder och, senare, av den iranska revolutionen 1979. Tills bränslebrist inträffade i USA, hade inhemska biltillverkarna skapat bilar som var allt stort och kraftfullt, men hade inte placerat mycket fokus på bränsle efficiency.When bensin blev knappa och dyra, sköt i höjden i popularitet för små, bränslesnåla bilar, de flesta av dem från utlandet. Volkswagen Beetle fortsatte att sälja bra och företag som Toyota och Honda började exportera sina bränslesnåla fordon till Amerika i allt större antal. Tidig Toyotas och Hondas var inte känd för att vara attraktiv, men de var kända för att kräva färre resor till bensinstationen, där raderna var långa, och i många områden, var mängden bränsle en kund kunde köpa ransoneras.


1980 och 1990

Under 1980 och 1990, amerikanska biltillverkarna erkänt att de förlorade en stor del av bilmarknaden till utländska biltillverkare. Det ledde till amerikanska bilföretag som General Motors att skapa egna rader av små, bränslesnåla vehicles.One av de mest framgångsrika linjer av små, bränslesnåla amerikanska bilar var Geo linjen. Den Geo Metro, en liten, bubbla-formade kombi, byggdes runt en 3-cylindrig motor som fick nära 50 miles per gallon på highway.General Motors introducerade Geo linjen under en tid då bränsle var billigt och rikligt. Konsumenterna växte snart mindre intresserade av små, bränslesnåla bilar och mer intresserad i stora "status" fordon såsom lyxiga sedaner och terrängbilar, som presenterade mer utrymme och mer makt, men betydligt lägre bränsleeffektivitet.

Tidig Alternativa Försök

Även produktionen av bränslesnåla, bensindrivna bilar har stigit och sjunkit med priset och tillgången på bensin på konsumentmarknaden, försök att producera en bil som inte körs på bensin har pågått. I själva verket sprang många tidiga bilar på el, även om de aldrig blev populär. Experimentella bilar som drivs på batteri, vatten och biologiskt härledda bränslen har producerats av ingenjörer, bilföretag och universitet för decades.Most tidiga fordon alternativa bränslen visat sig vara kostsamt, dock, och inte i hög efterfrågan i marknadsplats. Även om de inte kräver bensin, de var dyra att tillverka och underhålla.
Nya standarder och praxis

ny aktualitet på grund av stigande bränslekostnader och begränsade leveranser bränsle har ledde till en förnyad allmänhetens efterfrågan på bränslesnåla fordon. Miljömedvetna konsumenter är intresserade av att köra fordon som har både en lägre påverkan på planeten och om deras pocketbooks.This nya brådskande har resulterat i nya ansträngningar för att skapa bilar som drivs med alternativa bränslen och att skapa bilar som har större bränsleeffektivitet. USA: s regering har reagerat med strängare normer som binder större standarder bränsleeffektivitet krav som bilindustrin producera bilar med en mindre inverkan på environment.Hybrid fordon som drivs både på bensin-och batteridrift rullar i större antal av både utländska och inhemska monteringslinjer. Bio-diesel som säljer bränsle som framställs av majs och andra grödor är allt tillgängligt i mer tätbefolkade områden.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/hybrid-cars/105300.html

Previous:
Next:

hybridbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.