Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur man identifierar ett fartyg av skrovet Numbers

En Hull Identification Number (HIN) är en serie siffror och bokstäver som finns på skrovet av varje båt tillverkad Sedan den 1 nov 1972. Den HIN består av 12 tecken som identifierar den enskilda båten. Det ska inte förväxlas med den statliga registreringsnummer, som vissa stater kräver att visas på fören av en båt. En HIN är en federal krav. Det gör det möjligt för tillverkare att identifiera eventuella båtar som deltar i en återkallandet eller defekt anmälan. Det hjälper också myndigheter att identifiera stulna eller övergivna båtar. Identifiera en båt med sin HIN är enkelt om du vet vad de olika delarna i numret betyder. Instruktioner
1

Läs de tre första tecknen i HIN att identifiera båttillverkaren. Detta är den Tillverkare Identification Code (MIC), som tillskrivs till tillverkaren eller importören av båten av US Coast Guard.
2

titt på nästa fem tecknen i HIN. Detta är den fem-siffrigt serienummer som gavs till båten av tillverkaren. Den tilldelas gottfinnande av tillverkaren och får ange information om båten, till exempel storlek och modell, eller det kan bara vara ett slumptal.
3

Följ de sista fyra tecknen i HIN. Dessa siffror anger den dag då båten var klar och certifierad. Båtar godkänts före 1 augusti, 1984, har två nummer för att utse den månaden och två siffror för att beteckna året. En valfri bokstav kod för att utse den månad ses också på vissa båtar, med "A" står för augusti, "B" står för September, "C" står för oktober och så vidare. Båtar certifierats på eller efter 1 augusti 1984, kommer att ha fyra tecken i grupperingar av två. Den första bokstaven står för certifiering månad, med "A" står för januari, "B" står för februari, "C" står för mars och så vidare. Den följs av den sista siffran av året båten avslutades. De tredje och fjärde siffrorna visar årsmodell.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104747.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.