Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Så monterar du ett pitotrör på en Champion Akterspegelns

The pitotrör är en plast fixtur monterad på akterspegeln som hänger ner under botten av båten. Den pitotrör plockar upp vattnet och mäter dess tryck att bestämma hastigheten av fartyget, som läser upp på fartygets hastighetsmätare. Ibland kommer pitotrör spricka eller brytas av om den träffar något i vattnet. Montering en pitotrör på akterspegeln av en Champion båt eller någon annan båt är relativt enkel. Saker du behöver
Borr satt
Skruvdragare
Pencil
Marine silikontätningsmedel
stjärnskruvmejsel
Buntband
Visa fler instruktioner

1

Slip ett borrskär som är mindre än diametern av de fästskruvar pitotrör i chucken av en skruvdragare. Dra åt chuck.
2

Välj en monteringsplats för pitotrör som är borta från lyft stråk, propellrar eller någon annan källa av kavitation som kommer att störa pitotrör rida i kraftig vattenstråle då i nedfällt läge. Den monteringsplats bör också göra det möjligt för pitotrör att hänga ner i vattnet så långt som möjligt.
3

Håll fästet delen av pitotrör mot akterspegeln på den valda platsen. Slip en penna genom monteringshålen och märka sina platser på akterspegeln. Avlägsna pitotrör från akterspegeln.
4

Borra ett styrhål för skruvarna vid varje blyertsmarkeringarna.
5

Täck gängorna på skruvarna med marint silikon. Lägg en klick av tätningsmedel över varje pilot hål. Skjut fästskruvarna genom hålen i pitotröret fästet och trä dem i rikthålen, dra åt dem med en stjärnskruvmejsel. Förläng pitotrör ner.
6

bort lite från skruvdragare och installera en annan bit som är tillräckligt stor för att installera röret som löper mellan pitot och hastighetsmätaren. Borra ett hål för röret ovanför vattenlinjen.
7

Skjut slangen över pitot och skjut den andra änden av röret genom hålet i akterspegeln. Fyll tomrummet i hålet med marint silikon.
8

Slide två kabelklämmor över röret. Space klämmorna ekvidistanta mellan pitot och hålet och akterspegeln. Stick en penna genom sina monteringshål och markera platsen för en pilot hål för varje klämma med pennan. Slip rörets locket över hålet i akterspegeln. Markera platsen för lockets pilothålen.
9

tillbaka den ursprungliga bit in i skruvdragare. Borra hål vid penna platser för klämmorna och lock.
10

Täck gängorna på klämman monteringsskruvar med silikon. Sätt en klick silikon över varje pilot hål. Skjut fästskruvarna genom kabelklämmorna och trä dem i rikthålen, dra åt dem med en stjärnskruvmejsel. Upprepa för röret locket.
11

fylla tomrummet mellan akterspegeln och röret locket med marint silikon.
12

Kör den andra änden av röret genom båten och upp till instrumentpanelen, se till att röret inte snor någonstans längs vägen. Fäst röret med buntband längs sin rutt. Inte krossa röret när säkra den med buntband.
13

Trimma änden av röret så det finns ingen tillgång slang, efter att fästa röret till hastighetsmätaren. Skjut änden av röret på hastighetsmätaren, slutföra monteringen av pitotrör till en Champion akterspegeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104734.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.