Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Båt Hoist Typer

Kommersiella båt hissar och hissar upp en båt ur vattnet för förvaring. Vissa båtägare använder en lyftanordning bara under vintermånaderna, medan andra lyfter sina båtar när de inte är i bruk. Med hjälp av en lyftanordning kan hjälpa till att förhindra rost och andra skador, samtidigt gör det omöjligt för båten att glida iväg om det blir untethered. Air Lifts

Air hissar är en typ av båt hissa som använder luft som tankar att ta en båt över vattenytan, vilket ger en flotation kudde under kölen. En luft hiss består av en serie av tankar med ventiler på botten. För att sänka huset, tillåter en operatör vatten in i tankarna, vilket får dem att sjunka. När båten är placerad ovanför den nedsänkta hissen, vänder operatören på en luftpump som fyller tankarna med luft, vilket tvingar vattnet ut genom ventilerna och orsakar behållarna att flyta och därigenom höja båten. När båten är helt och hållet ovanför vatten, kan operatören stänga av pumpen och trycket hos luften kommer att hålla vattnet ur tankarna.
Hydrauliska lyftanordningar

Hydrauliska båt hissar, även känd som hiss hissar, använd en metallram fäst vertikala kantstolpar. En hydraulmotor ingriper stålvajrar på trissor att höja lyften längs styrposterna tills båten är ur vattnet.

Vissa hiss hissar, som de installerade vid bryggor, använd fyra vertikala kantstolpar, med en vid varje hörn av lyften. Andra, såsom de som är installerade längs break väggar, använd två kantstolpar som installeras i en liten vinkel, lyft båten i ramen upp längs väggen och in mot stranden tills det är på en lämplig nivå till avstigning.
Addera Manual Lyft

En handbok hissa liknar en hydraulisk lyftanordning förutom att istället för att använda en elektrisk motor bygger den på en operatör att vrida en vev. Veven, vilket ofta tar formen av ett stort hjul med en eller flera handtag, är fäst vid en serie av remskivor med stålvajrar, vilket ger föraren en mekanisk fördel att höja båten och ram över tid med relativt liten ansträngning.

En fördel med en manuell lyftanordning är att det fungerar även när det inte är en källa till elektricitet närvarande för att köra motorer som krävs för luft hissar och hydrauliska hissar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103545.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.