Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Kännetecken för bärplansbåt Lift

Hydrofoils kan användas för ett antal saker, notably båtskrov. Båt designers tänker typiskt av skrov som är deplacerande skrov som flyter eftersom de undan vatten, eller skrov hyvling, ofta i en V-form, som skumma över vattnet. En bärplansbåt tar det planande skrovet till en helt annan nivå, lyfta upp båten ur vattnet under hastighet och ridning enbart på folien, precis som en vatten vinge. Högtryck /lågt tryck
Hydrofoils

är som vattnet vingar. De utnyttjar samma principer. Tänk på spetsen av folien som punkt "A" och bakkanten som punkt "B." Den övre delen av folien är välvd. Bottnen kan vara välvd, men det är en något båge. När vattnet passerar över och under folien, är A-till-B-väg som går över folien längre än A-till-B-banan går under folien. Tänk på det vatten som passerar över folien som sträcks ut. Det skapar ett undertryck, som ett vakuum. Vattnet nedanför är relativt opåverkad, så folien lyfter i vattnet.
Anfallsvinkel

lyft dynamiska fungerar tillsammans med vinkeln av folien, relativ för mötande vatten. Om det är helt parallella, kommer det att fungera, men det kommer att kräva mer fart för att skapa hiss. Föreställ sticker ut handen genom bilfönstret och luta din handled medurs och moturs. Vinden lyfter din hand upp eller trycker ner den. Detta är inte på grund av formen på din hand, det kallas "anfallsvinkel." En vinkel som lyfter folien vid låg hastighet, men kommer att orsaka friktion vid högre hastighet, så hissen egenskaper måste balanseras med anfallsvinkeln för att maximera de övergripande lyft egenskaper.

Minskad friktion

Du kanske inte tänker på vatten som ha friktion, men det gör det. Även när som strömmar över en mycket slät skrov. Ju större skrovet, desto mer friktion. Ju mer friktion, desto långsammare skrovet. Detta är en del av geni bärplansbåtar: som friktion byggs med fart, kan det bärplansbåt lyfta skrovet ur vattnet. Folien har friktion och dra, men mindre än skrovet. Så, om det finns tillräckligt framåt kraft, kan en bärplansbåt handla friktionen av skrovet för högre hastigheter i bärplansbåtarna friktion och motstånd.
Ökad hastighet

folien bygger hissen börjar skrovet att lyfta upp ur vattnet. Det längre ut i vattnet skrovet stiger, desto mindre friktion det har. Så snart skrovet är helt fri från vatten, kommer båten accelererar som det har bara jettisoned en massa vikt. Den explosion av accelerationen är inte på grund av den hastighet som krävs för att lyfta båten, det är på grund av utsläpp av skrovets friktion i vattnet Addera
. .from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104678.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.