Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur byta vatten Impeller på en 15-HP Båtmotor

Den lilla gummi cirkel med flera fläktar revben kallas ett pumphjul är en minut post i en båtmotorn drivsystem som måste inspekteras regelbundet, helst varje år, för skador och slitage . En 15-hk motor kyls med en sötvatten system med hjälp av öppet vatten runt den för att tvinga vatten genom motorn hela tiden. Utan pumphjulet att pumpa friskt vatten i kylsystemet motorn blir överhettad, och kan upprätthålla allvarliga skador mycket snabbt. Lyckligtvis är det färskvatten impeller billigt att byta, och enkel nog för även nybörjare ägare att ändra. Saker du behöver
Skruvmejsel
hammare eller gummiklubba
handduk eller skotblocken
eller tegel för hängslen
Hylsnyckel
Dish sälja Grease Flighter Crescent skiftnyckel

Visa fler instruktioner
1

Ta bort skruvarna som håller den nedre delen av enheten tillsammans med den övre enheten. Den platta plattform mellan de övre och undre enheter, direkt ovanför prop är skiljelinjen. Det finns två bultar på framsidan av enheten på den uppdelande plattformen, och en på varje sida mot framsidan. Ovanför prop finns en metallplatta som kallas en offeranod. Det skruvar i från över plattformen. Ta det skruv och släppa plattan ur facket. Under anoden finns en annan skruv för att ta bort.
2

Ta tag i nedre enheten säkert på båda händerna. Det är tungt. Dra långsamt för att skilja den från den övre enheten. Om det inte lossnar, knacka försiktigt med en hammare eller gummiklubba. Ta försiktigt bort hela stycket som innehåller långa metallaxlar som når upp till den övre enheten. Dra inte av enheten eftersom det finns ledningar som ansluter den till den övre enheten som kommer att förbli ansluten medan du arbetar.
3

Ställ den undre enheten på en ren yta, handduk eller ark nära baksidan av båten så trådarna förblir opåverkad. Ställ enheten på dess nedre fena och stag med block, tegel, eller någon stabil vikt som kommer att hålla den upprätt.
4

Använd en hylsnyckel för att ta bort muttrarna på löphjulet hölje vid basen av metallaxeln som leder in den undre enheten. Placera muttrar och brickor i en skål för att hålla dem säkra och lyfta höljet upp över toppen av skaftet. Vänd huven över och dra pumphjulet utanför centrum av höljet.
5

Inspektera pumphjulet för skador såsom sprickor i gummit, saknade knivar eller brännmärken. Byt vid tecken på skada, eller om du är osäker på stabiliteten i pumphjulet.
6

Lyft gummipackningen från toppen av den undre enheten runt axlarna pumphjul bult och axeln. Plocka upp metall /aluminium packning direkt under den och sedan ta en annan gummipackning. Ersätt den första packningen, byt metallpackning, och placera den sista packningen ovanpå den undre enheten, runt axeln och över bulten axlarna.
7

Smörj impellern runt bladen. Placera över axeln och sliden till basen hos den undre enheten. Smörj insidan av höljet och skjut den över axeln och ner över pumphjulet.
8

Byt alla muttrar och brickor. Dra åt med en skiftnyckel och fast med en hylsnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103730.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.