Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Måste man Prime slipbar Gelcoat?

Oavsett om du prime en slipbar gelcoat beror på vad du försöker göra, och vilka material du arbetar med. All gelcoat är slipbar. Det är bara glasfiberharts utan glasfibrerna. Det yttre skiktet har färg emulgerade i det, så det är som en hård, tjockt lager av färg. Beroende på din uppgift, kanske du vill sand, och sedan prime gelcoat, men du bör aldrig använda vanlig primer på gelcoat. Även om du sand i förväg, det är en dålig idé. Om du fyll den, använd glasfiber primer. Glasfiber Primer
p Om du funderar på att använda en primer, då är du på rätt spår. Målning gelcoat kan vara som sprutmålning ett bowlingklot: det är mycket smidig, så den inte tar måla bra. Ändå måste du tänka längre än ytstrukturen. Specialty glasfiber primers aktivera polymerer i gelcoat, så att primern inte fastnar precis som det skulle till en sand-prepped ytan, det sammanbinds och bildar en stark bindning, men ska du bara använda specialitet grundfärg med ett färgsystem som rekommenderar dess användning.
reparation Gelcoat Damage

Glasfiber båtägare vet alltför väl att små gelcoat reparationer är inte ovanligt. Eftersom pigmentet emulgeras i gelcoaten och eftersom gelcoaten kan ha genomgått viss blekning, är det svårt att färg matcha en ny gelcoat plåster. Du kanske frestas att maskera bort plåstret och måla över det, vilket du kan göra, men det finns ingen anledning att prima området innan du använder specialitet färg för att täcka lappade området. Eftersom det fortfarande kommer att vara märkbar, kanske du vill matcha färgen med lappen och överväga ommålning hela skrovet eller innanlår i framtiden.
Gör om Gelcoat

p Det kommer en tid när tillräckligt många stötar, patchar och oxidation kan lämna båten ser illa även om det är ren, och du vill ha en fabrik-ljus yta. Ett sätt att få en fabrik yta är att göra om gelcoaten på hela skrovet eller ovansidan av båten. Gelcoat emellertid aktiverar gammal gelcoat på samma sätt specialitet primer aktiverar gelcoat. Det nya lagret av påsprutade gelcoat kemiskt binder till den gamla. Du vill inte primer för att störa denna process.
Måla din Glass Boat

Måla en glasfiber båt kräver att du ställa en massa mer frågor än att måla ditt hus . Det är inte ett enkelt val av olja eller latex. Båtfärger av alla slag måste stå ut med mycket extrema miljöer eftersom båten kan vara nedsänkt i vatten, bakning i solen eller båda. Båt färg är high tech och det finns många olika typer och tillverkare. Kanske de flesta moderna båtfärger är tvåkomponentsepoxi system. Generellt är dessa system utformade för att gå in ordentligt förberedd, men ogrundad gelcoat. De flesta av dem kan fungera lika bra, om inte bättre, med specialitet glasfiber primer. Därför, om ditt färgsystem är kompatibelt, kan primer gör ditt prep arbete lättare. Varje tillverkare gör sin egen rekommendation och du måste följa det, eller hitta en som passar din plan.
Måla över måla

Detta är lite svårare eftersom du kanske inte vet vilken typ av färg du ska måla över. Undvik att tvådelade system till en del underlag - de kommer inte att komma överens. Dock fungerar de flesta specialitet glasfiber primer ovanpå en-komponent system lika bra som de arbetar under dem. Om du inte vet vilken typ av färg du täcker, det är en säkrare satsning för att grunda det än att riskera det.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104662.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.