Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Felsökning Trim & Tilt

En båtens lutning och trimma skyddar motor och propeller samt maximera prestanda vattenskotrar. Lutningen justeras via en knapp som höjer och sänker propelleraxeln upp eller ner i vattnet. Detta är praktiskt när dockning båten eller komma in på grunt vatten. Trim justeras genom att lägga till eller minska hastigheten på gaspådrag så båten antingen klipper ut (eller flygplan) eller raglar fram med fören och skrovet ner. Instruktioner
Tilt
1

Vrid tändningen av motorn avstängd och vrid nyckeln tillbaka till neutralläge. Vänd på trim brytaren för att höja propelleraxeln. Lyssna och titta för tröga rörelser eller högfrekvent vinande indikerar något blockerar tiltmotor förmåga att röra axeln. Vrid brytaren till OFF.
2

Gå till baksidan av båten och kontrollera visuellt kvistar, stockar eller skräp mellan axeln och akterspegeln. Rensa ut om nuvarande och testa tilt gång via växeln.
3

Inspektera kablar som tiltmotor till batteriet. Kontrollera alla anslutningar och kablar är anslutna och fria från korrosion. Om korroderat, häll lite cola i en kopp och pensla de korroderade delarna av med cola på en tandborste. Cola innehåller en syra som bryter ner batterikorrosion. Torka bort den och testa tilt gång. Addera Trim
4

Starta motorn och ta båten ut i öppet vatten. Håll båten som obelastad och utan vikt som möjligt. Ta gasreglaget till 50 procent och ser tillbaka på båtens kölvatten. Leta efter stora vågor rör sig utanför akterspegeln och för bågen vara högre än skrovet.
5

Öka gasen till 85 100 procent och räkna eller tid i sekunder hur lång tid det tar för fören att "trimma" eller gå nivå med skrovet. Känn efter wobble i ratten eller en tendens att båten sticket till ena eller andra sidan. Detta tyder på en böjd propeller, vilket påverkar båtens förmåga att trimma.
6

Sakta ner båten till 10 procent av gasen. Titta på båten fören att stiga högt, sedan släppa ner till nivå med skrovet vid långsammare hastighet. Om bågen inte komma ner, är prop böjd och behöver bytas så trim av båten fungerar som avsett.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104266.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.