Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur man knyter en klocksträngen

Bells ombord på ett fartyg är avgörande för tidhållning och som en varning för dåliga väderförhållanden. Traditionellt kommer fartygets kock dra klocksträngen att ange timme eller halvtimme. Den klocka är en av de viktigaste delarna av fartyget estetiskt. Vanligtvis kommer klockan att ha namnet på fartyget antingen graverade eller kastade på sitt brons yta tillsammans med det år den lanseringen. Bell linor är ofta mycket genomarbetade, tar många timmar att knyta även för de mest erfarna knytaren. Saker du behöver
Thin tågvirke
Diagonal Linskärarna
Fingerborg
svart tung Knapptråden
Center tågvirke
Tunn eller snabb inställning cyanoakrylat
Skrot kartong
Visa fler instruktioner
1

Lägg ut den mängd tunna tågvirke behövs för att fylla i sadeln på din fingerborg nästan helt. Skär dessa strängar till 26 inches i längd och placera dem i mitten av hylsan, så 13 inches av tågvirke köra på vardera sidan. Applicera en constrictor till båda sidor, på 1/4 tum från slutet av hylsan, med knapp tråden.
2

Ta stroppen från fingerborg. Ta tre rader av tunna tågvirke och knyt ändarna på den plats där du placerar en av de constrictor. Fäst dem till stroppen pudding med en annan constrictor, och se till att stroppen fortfarande spänd.
3

Knyt en halv-skumt till höger i en av de tre delarna av tågvirke. Knyt en halv-skumt till vänster på nästa, och till höger en gång på den sista strängen. Återgå till tågvirke längst bort från dig och knyt en halv-skumt till vänster. Fortsätt med denna metod tills du når andra constrictor och tillämpa en constrictor till linjerna. Skär tågvirke på denna punkt.
4

Placera insvept stroppen i sadeln av fingerborg, se till att ändarna är lika långa. Applicera en konstriktor för att hålla ihop ändarna och bilda stroppen in i samma form som hylsan. Fyll upp till fem ytterligare konstriktorer runt fingerborg om stroppen är för stor.
5

Trimma längden på mitten tågvirke till 13 inches. Lay dessa ut och lägga constrictor knop med den tunna tågvirke, hela vägen ner, avstånd varje 3/4-tums isär. Starta vid 4 inches från toppen av hylsan.
6

Skapa ett nytt lager genom att täcka den inre kärnan med ett annat skikt av tågvirke. Skär tågvirke till 9 inches och börja knyta constrictor knop i detta tågvirke 3 inches under föregående lager. Upprepa med ytterligare ett lager, igen 3 inches under den föregående. Trimma ändarna av tågvirke för att göra det ännu och lägg en constrictor att hålla dem prydligt på plats.
7

Mät från toppen av hylsan till där du vill att klockan repet till slut. Placera två boaormar vid 3/16-inch bort från denna punkt. Räta ditt arbete, se till att det är helt symmetrisk, lägga till fler konstriktorer om det behövs. Fastställa klocksträngen på kartong och tillämpa cyanoakrylat till ändarna på varje rad.
8

Beräkna de linjer du behöver för att täcka klocksträngen från det andra steget till stroppen ögat. Skär tågvirke något längre än denna mätning. Arbeta en två-over fender hake tills du når det första steget och släppa två eller tre rader. Avsluta med en constrictor på 1/4 tum under fingerborg. Upprepa spände med den andra halvan av klocksträngen, lägga längder av tågvirke för att täcka bredare skikt.
9

Avsluta spände på 1/2 tum från basen och lägg en constrictor. Klipp av överskottet tågvirke.
10

Ta ca 9 15 längder av tunn tågvirke, beroende på storleken på slutet av klocksträngen och tjockleken av tågvirke. Lägg dem parallellt med varandra längs botten av klocksträngen och lägg en constrictor.
11

Separat en rad av tågvirke och väva in den under och över tre andra strängar i mitten använder linjen avdragare. Upprepa med de andra strängarna, vilket skapar en tre över tre rutan väva. Arbete en fyra eller fem linje kronan tills ändarna är helt innesluten och tillämpa en konstriktor över ändarna.
12

Neaten lådan väva så att den är vinkelrät. Annorlunda constrictor på 1/8 tum från kanten och trimma ändarna av tågvirke. Lägg turkarnas huvud till varje lager och till basen, och ta bort alla constrictor andra än den förra. Skydda hela klocksträngen med ett lager av lack.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104752.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.