Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur Wire en Guest Batteri isolater Switch

Om du kör en stor båt eller husbil, ett andra batteri och en isolator switch är väl värt mödan att installera. Ofta används två typer av batterier som används: en som ger kallstart för att starta motorn, och en som släpps ned till 20 procent av sin kapacitet innan de laddas upp till elektriska tillbehör. Genom att använda båda typer av batterier, kan du vara säker på att din motor kommer att börja även om du ladda ur ett batteri helt. Saker du behöver
Batterifrånskiljare
Batterikablar
djupurladdningsbatteri
startbatteri
Lödkolv
Silver core löda
Spray-on elektrisk isolering
Wire Crimper Sida 2 3/8-tums ringkabelskor Sida 2 switch post ringen terminaler
skiftnyckeln
Skruvmejsel Set
Borrmaskin och borrar
Visa mer Instruktioner

1

crimpring kontakter i ändarna på batterikablarna hjälp av en tråd VECKARE. Ena änden av de positiva och negativa kablarna bör ha en 3/8-tums ringförbindelsedon att glida över batteripolerna, och de andra sidorna borde ha ring kontaktdon dimensionerad för batteribrytaren.
2

Drill ett hål i instrumentbrädan där du vill placera ditt batteri switch. Se till att det finns utrymme bakom instrumentbrädan och att du inte borra i befintliga ledningar. Skruva batteribrytaren i instrumentbrädan med en skruvmejsel och skruvar. Addera 3

Skjut ringkopplingskretsen en av de positiva batterikabeln över den positiva inlägg av djupurladdningsbatteri och fäst det med en mutter. Skjut sedan den andra änden av denna kabel över "2" inlägg på strömbrytaren. Skjut det över "1" inlägg om du hellre vill använda den "1" läge för dina tillbehör 'batteri.
4

Skjut ringkopplingskretsen en av de positiva batterikabeln över positiva inlägget av startbatteri och fäst den med en låsmutter. Skjut sedan den andra änden av denna kabel över "1" inlägg på strömbrytaren. Skjut det över "2" post om du hellre vill använda den "2" position för din startbatteri.
5

Anslut tändningslåset till inlägget märkt "IGN" på batteriet omkopplaren. Använd en lödkolv och silver core löda att ansluta kabeln till tändningslåset så att det inte kan bli tillfälligt strömavbrott. Spray elektrisk isolering på lödfog.
6

Ground negativa batteripolerna till chassit i båten eller bilen. Använd en låsmutter på batteripolerna för att se till att anslutningen är säkrad, dra åt den med en skiftnyckel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104040.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.