Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur man ansöker Gel Coat till en båt

Tillämpa gelcoat till ytan av din båt är en viktig del av den rutinmässiga underhåll båtar. Gel skikt skyddar båten från olika typer av skador, såsom sprickor och läckor. Det är en stark och tjock beläggning som gör strukturen av båten mer motståndskraftig mot vatten och ytan repor. Om du vill förlänga livslängden på din båt, kanske du vill veta hur man korrekt att tillämpa gelbeläggningar till dess yta. Saker du behöver
Cleaning lösning
Vit duk
Sponge
Acetonlösning
Paintbrush
Sprayflaska
Fine
sandpapper
Visa fler instruktioner

1

Rengör båten med en mild rengöringslösning och en vit duk. Om det finns djupa märken eller smuts, använd en svamp eller ens en tråd svamp. Var mycket noggrann eftersom gelcoaten inte fastnar väl på en dammig eller smutsig yta. Om du redan har ansökt gelcoat på din båt innan, använd en aceton för att avlägsna den gamla gelcoaten helt.
2

Sprid gelcoat jämnt på båten ytan med en pensel. Applicera ett tjockt lager för att säkerställa att ytan säkert kommer att tätas. Du kan också använda en sprayflaska istället för en pensel för att göra processen enklare och snabbare. Låt det första lagret av gelcoat att torka och härda helt.
3

jämna ut ytan av gelcoat med en bit fint sandpapper för att avlägsna pensel märken och grov, rynkiga delar . Gelcoaten bör vara helt torr innan du jämna ut ytan. Polering att första lagret kommer att skapa en smidig bas för nästa skikt.
4

Applicera några fler lager av gel coat på ytan av din båt. Spraya gelbeläggning på ytan för att göra skikten mer jämn och slät. Vänta för varje skikt av gel coat att torka och härda innan nästa lager appliceras. Om du använder en pensel att tillämpa skikten, använd fint sandpapper för att jämna ut ytan efter varje lager.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103555.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.