Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur vinterförbereder en Volvo Penta 230a

Din Volvo Penta 230a båtmotor behöver särskild vård och underhåll innan den förvaras för vintern. Många människor ser inte behovet av att ta hand om din båt när du inte ska använda den för 3 till 6 månader. Det är ett stort misstag. Vatten kan knäcka motorblocket och korrosion orsakar. Dessa reparationer är mycket dyrt i våras. Köpa förbrukningsmaterial från en lokal båt butik och avsluta processen själv. Saker du behöver
Bränsle stabilisator
Wrench in Flighter Garden slang kopplad till en vattenkälla
Out drive muffar
Imma olja
Visa fler instruktioner

1

Skruva av tanklocket och häll bränsle stabilisator i tanken. Se etiketten på stabilisatorn kan för det korrekta förhållandet. Sätt tillbaka tanklocket.
2

Ta båtens avtappningsplugg med en skiftnyckel. Den är placerad på den nedre bakre delen av skrovet.,
3

Klättra i båten och ta bort motorkåpan. Leta församlingen gnistfångaren på förgasaren. Det är en rund, guld luftfilter som monteras till förgasaren genom en enda mutter. Ta bort muttern och dra montering gnistfångaren bort för att komma åt förgasaren.
4

Placera ut drev muffar över ventilationshålen på varje sida av den undre enheten i en enhet. Anslut en trädgårdsslang till en vattenkälla, då de påpekar köra muffar.
5

Vrid vattenkälla på, och låta luftbubblorna att arbeta sig ur slangen.

6

Vrid omkopplaren på instrumentbrädan för att starta fläkten, låt den gå i fem minuter innan du startar motorn. Låt motorn gå på tomgång i minst 15 minuter så att det stabiliserade bränslet når förgasaren.
7

Fog förgasaren genom att spraya imma olja direkt in i förgasaren tills motorn stannar. Byt montering gnistfångaren, och dra åt muttern med en skiftnyckel.
8

Stäng av vattnet källa och tagit bort de ur drive muffar.
9

Leta avloppet pluggar på undersidan av motorn. Se din bruksanvisning för platser avtappningspluggen som varje motorblocket kommer att vara olika beroende på dess storlek. Ta bort avtappningspluggen med en skiftnyckel, och låta vattnet rinna ut ur motorn innan du byter dem och dra åt dem med en skiftnyckel.
10

Vrid batteriet omkopplaren till läge "off". Om båten inte har en switch, ta bort den negativa terminalen med en skiftnyckel.
11

tillbaka motorkåpan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103848.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.