Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur man Välj ett marin Inverter

Marina växelriktare ta makten från en likström eller DC, batteri. Omriktaren omvandlar likström till växelström eller växelström. Båtens marina inverter kan du använda 120-volts AC enheter såsom blandare, datorer och mikrovågsugnar utan att starta en generator. Den mest begränsande faktorn vid valet av en växelriktare är storleken på de batterier som används för att driva den. Tänk på kvaliteten på den effekt som produceras av olika typer av växelriktare. En modifierad sinusvåg växelriktare producerar kraft tillräcklig för låg-tech utrustning såsom blandare och elverktyg. En fullständig sinusvågsomvandlare producerar kraft nästan identiskt med ditt hem makt. Den fullständiga sinusvågsomvandlare är det bästa valet för datorer, elektronik och enheter med klockor eller timers. Instruktioner
1

Beräkna den totala effekten av alla 110-volts enheter som ska köras bort omriktaren samtidigt. Enhetens effekt i watt finns antingen på objektets uppgifter tagg eller på bruksanvisningen specifikationer sida. Om uppgifterna endast ges i ampere, konvertera ampere till watt genom att multiplicera ampere av spänningen. Till exempel, är en apparat som drar 2 ampere vid 120 volt växelström 240 watt.
2

Konsultera inverter tillverkarens specifikationer för maximal kontinuerlig watt. En inverter marknadsförs som en 1000-watts inverter kanske inte kan leverera 1000 watt kontinuerligt. En inverter kör på maximal effekt kommer gå varm, och får inte pågå i längden. Välj en inverter efter fastställandet av den totala beräknade strömförsörjning som överstiger den kraft du behöver vid varje givet ögonblick.
3

Beräkna tiden omriktaren kommer att köras av båtens batteri bank. För varje amp en apparat använder samtidigt matas från omformaren drar omriktaren 12 ampere från batteriet. Antag till exempel att en tv drar 3 ampere och är på under en timme. Omriktaren kommer att dra 3 gånger 12 ampere, eller 36 ampere, från batteriet i en timme. Detta är också känd som 36 amp-timmar. Batterierna är klassade i amperetimmar, en rating som visas på batteriets typskylt. Förutsatt att batteriet har en effekt på 72 timmar, visar ovanstående exempel batteriet kommer att vara helt död efter två timmars TV-användning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104391.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.