Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur felsöker jag en Evinrude 75 hk?

Det finns inget som att släppa den 75 hk Evinrude utombordare i vattnet och spränger av över fjärden. Evinrude /Johnson är namn synonyma med båtliv och de är kända och betrodda över hela världen. Som med de flesta maskiner som utsätts för väder och vind på en daglig basis, slitage kan uppstå. Vanligtvis, de problemen är relativt lätt att felsöka, oavsett om det är ett problem med bränslet montering eller skadade packningar. Innan du ringer på en marin mekaniker, finns det några grundläggande felsökning du kan köra igenom på egen hand. Saker du behöver
Compression testfigur
tändstiftsnyckel
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera att det finns tillräckligt med gas i tanken Om motorn inte vänd. Kontrollera att alla bränsleledningar är ordentligt anslutna och fria från skador eller läckage. Kontrollera gummikolven bränsle primer för några tecken på motstånd eller hårdhet. Om du känner motstånd, innebär det troligen att bränslet inte nådde motorn och bränslet linjemontering kan behöva bytas ut. Har en kvalificerad marin mekaniker göra det åt dig.
2

Ta bort tändstiftet och kontrollera om korrosion eller överdriven ansamling av smuts. Vanligtvis, om pluggarna är grå till färgen, bör de vara bra. Rengör pluggarna eller byt ut dem om det behövs.
3

Öppna upp plasten huven eller luckan till motorn och kontrollera eventuella oljiga rester på insidan. Om du märker olja splatter, kan det tyda på att ringarna är på väg att slitas ut. Har dem ersättas av en marin mekaniker.
4

Inspektera tätningen (packningar) mellan motorkomponenter för något slitage. Packningarna är runt en åtta av en tum i tjocklek och om äventyras, kan de orsaka en vakuum läcka i systemet. Har en mekaniker ersätta dessa för dig.
5

Kontrollera systemet för rätt motor trycket. Ta bort tändstiftet och anslut mätaren kompressionstestet. Avläsningen bör vara mellan 60 och 90 pund per kvadrattum (PSI). Varje läsning lägre än detta bör undersökas av en mekaniker.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103718.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.