Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Vad är tapparna användas för inre en 225hk Two-Stroke Outboard Engine Block?

Cylindriska tappar är fint bearbetad metall stift. Deras användning i tvåtakts utombordsmotorer är inte unik. Cylindriska tappar används i många tvåtaktare och utombordare för exakt samma ändamål. När motorerna är konstruerade och byggda, de är byggda med en viss tolerans. TIIS innebär att det finns en godtagbar variation i täthet, anpassning och förflyttning av delar. Cylindriska tappar rikta upp och sedan begränsa rörelsen av två delar i förhållande till varandra - i synnerhet motorblocket och cylindrarna. Övre respektive undre End

Liksom andra två slag, 225-hk tvåtaktare har en övre ände och en nedre ände. Den övre änden består av cylindrarna och huvudet. Tvåtakts nedre ändar är inte ofta kallas motorblock, men det är vad de är. De är oftare kallad "vevhuset" eller bara "bottenänden." De inrymma vevaxeln, som är ansluten till kolvarna med vevstakar. Inriktningen av den nedre halvan och den övre halvan av motorn är kritisk och gjort med hjälp av styrstiften.
Vevaxel, kolvar och cylindrar

Kolvar återgälda inuti av en cylinder. De drivs av förbränning i motorn. När de rör sig, vänder de vevaxeln. Vevaxeln snurrar på en axel och det måste vara exakt vinkelrät mot cylindrarna. Det finns många som bär eller vidröra punkter i vevaxlar, vevstakar, kolvar och cylindrar, och rörelsen är mycket hög hastighet. Om inriktningen inte är korrekt, kommer det att sätta ångra slitage på motorn eller bryta den. Cylindriska tappar säkerställa rätt inriktning.
Locators

Head bultar bolt den övre änden till den bottenänden. De håller de två delarna binds tätt ihop. Även huvudet bultar har några spel i dem, måste de ha ett litet spel på grund av expansion och byggandet av motorn när den värmer och kyler. Detta skulle tillåta den övre änden som ska dras åt i fel position eller ens tillåta den att röra sig något ur position. För att förhindra att han är den övre änden placeras på locator eller stift Dowel på passytan hos den nedre änden av motorn. Sen dras åt. Styrpinnarna definiera och säkerställa perfekt inriktning innan åtdragning
Alignment

. De säkerställer att axeln av cylindrarna är i linje med axeln av vevaxeln för att förhindra ojämn förslitning eller kärvning. Även efter åtdragning, förhindrar de skjuvrörelse. Huvudet kan inte glida eller vibrerar ur läge eftersom tapparna låsa den i linje.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104437.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.