Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur man reparerar en akterspegel med lager av glasfiber

Glasfiber båtar är kända för sin låga vikt och hållbarhet, men med tiden kan de skadas. Akterspegeln avsnittet, vilket är den platta baksidan av båten, är särskilt sårbara för skador vid dockning. Stenar och delvis nedsänkta grenar kan buckla eller ens slå ett hål genom glasfiber. När detta händer, måste båtens akterspegel repareras med glasfiber mattor och harts. Saker du behöver
Saw
avvaxningen lösningsmedel
Skurborste
Grinder
Penslar
Aceton
Shop trasor
klistra vax
Plastplatta Silvertejp
Glasfiber matta och tyg Glasfiber
harts och katalysator
gelcoat och katalysator
Disponibel skopor till Resin roller eller gummiskrapa Flighter Palm Sander och olika kornstorlek sandpapper
Visa fler instruktioner
1

dra båten ur vattnet och låt det torka.
2

Knacka ett hårt föremål, t.ex. en skruvmejsel handtag, mot skrovet runt buckla eller ett hål. Detta kommer att hjälpa dig att avgöra hur mycket av glasfiber är skadad, vilket inte alltid kan bestämmas visuellt. Skadade glasfiber gör ett dovt ljud när utnyttjas, i motsats till goda glasfiber som producerar ett skarpt ljud.
3

Skär ett runt hål i akterspegeln och ta bort alla skadade glasfiber.

4

Tvätta inre skrovet runt hålet med en avvaxnings lösning och en skurborste. Skölj skrovet rent då det med aceton på en trasa.
5

Slipa inre skrovet runt hålet tills det är lite djupare än ytan. Du kommer att reparera skadorna från insidan så att du vill ge en god bindning samt ett försänkt område där du kan bygga upp en lapp. Rengör området med aceton.
6

Applicera ett generöst lager pasta vax till det yttre skrovet runt hålet. Vaxet kommer att förhindra droppade kåda från bindning till det yttre skrovet.
7

Bifoga ett blad av hård plast över hålet med tejp. Detta kommer att utgöra ett underlag för att bygga plåstret på. Vaxa den inre ytan av plasten.
8

Cut flera skikt av glasfibermatta och trasa för att passa det område som skall repareras. Du vill ha ett lager av glasfiber för varje 1/32-inch av skrovets tjocklek.
9

Blanda en sats av gelcoat med katalysator enligt tillverkarens instruktioner och borsta ett lager på den vaxade ytan av plast. Detta kommer att skapa en jämn yttre yta på plåstret som bör kräva minimal slipning och justering. Låt gelcoaten torka tills det har härdat.
10

Blanda en sats av glasfiber harts med katalysator och måla ett lager på lappområdet. Lägg en bit glasfibermatta i hartset knacka sedan mer harts in i den med en pensel. Du vill att mätta glasfiber helt och tvinga ut eventuella luftbubblor. Bygg upp två fler lager av glasfibermatta och harts.
11

Växla mellan glasfibertyg och matta, med hjälp av harts mellan varje lager, tills plåstret har nått tjocklek av hålet.

12

Applicera ytterligare tre lager av glasfiber matta och harts för att avsluta plåstret. De fiberglasmatta sand lättare, vilket är varför du använder det för de yttre skikten. Låt glasfiber härda över natten för maximal styrka.
13

bort plasten och fylla i eventuella brister med mer gelcoat, låt den torka helt. Då sand de inre och yttre ytorna av plåstret spola med båtens yta. Paint, vax och polera plåstret om så önskas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103766.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.