Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Yamaha Outboard Verktyg

Underhåll med rätt verktyg är viktigt för varje motor, särskilt marina utombordsmotorer, som ofta har att hantera extrema väderförhållanden såsom plötsliga förändringar i temperatur, höga tryck och belastningar samt invasiv, salta vatten. Yamaha har sitt eget utbud av trimmad professionella verktyg som hjälper dig att hålla din utombordare i toppskick, och utföra sitt bästa. Separationsfilter

Ett Yamaha 10-micron bränsle och vatten separationsfilter är viktigt i alla typer av utombordsmotorn. Helst bör detta filtret bytas eller åtminstone kontrolleras för tecken på slitage varje tre till sex månader, enligt Yamaha Motor. Detta motsvarar cirka 50 till 100 timmar av utombordare användning. Det är också en viktig komponent i Yamaha vinterförvaring setup, ett program som syftar till att hålla utombordaren fullt funktionell under de hårdare månaderna.
Ring gratis bränsle tillsats och oljefilter

För optimal prestanda, och för att undvika kostsamma, tidskrävande reparationer bör "Yamalube" bränsletillsatsen vara i drift året runt och i kontinuerlig användning i antingen två-eller fyrtakts Yamaha utombordsmotorer. Skydd mot kolavlagringar är en av de viktigaste prioriteringarna för utombordare, och ring gratis additiv förhindrar det från att hända. Rengör befintliga bränsleledningarna med nya tillsatsen regelbundet. Byt oljefilter regelbundet. Håll oljeblandning vid 100-till-1 för optimal prestanda, enligt Yamaha Motor.
Stabilizer, balsam och Battery Protector

Dessa är väsentliga poster för användning med utombordare som lider extrema temperaturer och konstant angrepp från salt vatten. Balsam och stabilisator skyddar mot etanol skador och bränsle nedbrytning, vilket kan hända på så lite som 30 dagar efter installationen. Undvik också rostiga, fel-benägna batterier med Yamaha batteri Protectant. Addera Multimeter

En multimeter är ett enkelt tillägg till ditt verktyg samling. Använd en multimeter för att kontrollera de elektriska anslutningarna i utombordaren och att hjälpa dig att identifiera eventuella områden där det kan finnas ett problem. Detta fungerar särskilt väl under den tid då du har identifierat ett problem, men kan inte riktigt räkna ut vad som hänt eller om problemet beror på. Multimetrar är små, standardiserade delar av utrustning, så det finns ingen anledning att inte ha något med dig hela tiden.
Reservdelar NGK tändstift och tändstift Tool


Tändstift är viktiga komponenter i motorn och är inte stora, så det är möjligt att hålla några reservdelar i båten. Bär alltid ett verktyg tändstift så att du kan utföra en swap på plats. Mest DIY entusiaster finner det rakt fram för att ersätta tändstiften i båtar eller bilar, så en professionell konsultation inte är vanligtvis krävs, men rådfråga din manual och se till att du är säker på att du kan slutföra uppgiften innan du startar.

Power Trim och Tilt Fluid

annan viktig underhåll kontroll och kriterier reparation är kvaliteten och prestandan på power trim och tilt fluid. Regelbundna lägre enhet inspektioner bör belysa eventuella frågor. Se till att propelleraxeln är välsmord med marint fett. Fyll på nivåerna av trim vätskor med Performance Ström, en Yamaha produkt utformad speciellt för att motstå höga temperaturer och tryck och öka de styrande funktionerna i styrenheten.
Lubricants

Inte ett mekaniskt verktyg som sådan, men fabriken godkänd "Yamalube" 4M (fyrtaktsmotorer) eller 2M (tvåtaktsmotorer) FC-W eller TC-W3 smörjmedel är lika viktiga som alla verktyg. Varje reparerad eller ersatt komponent som måste bäddas in korrekt och förseglad och skyddad med smörjmedel, som också underlättar rörelse och förlänger den totala livslängden hos motorn när den används. Också se till växel-fallet är välsmord med specialistkompetens växel-case smörjmedel.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104072.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.