Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Felsökning av en Evinrude Motor

Evinrude /Johnson gör personliga kvalitetsprodukter utombordsmotorer. Men som med de flesta maskiner som utsätts för väder och vind på en långvarig basis, slitage kan uppstå. Problemen är ganska enkla att diagnostisera, oavsett om det är ett problem med bränslepatron eller en korroderad tändstift. Innan du tar din utombordare i en marin mekaniker, finns det några felsökning du kan köra igenom på egen hand. Saker du behöver
Compression testfigur
Visa fler instruktioner
1

Pressa gummi glödlampa bränsle primer för att kontrollera att den är följsam. Om det finns motstånd, kan detta tyda på att tillräckligt med bränsle inte når motorn och bränslet linjemontering kan behöva bytas ut. Kontrollera bränsleledningarna för eventuella skador eller veck. Kontrollera att det finns bränsle i tanken.
2

Kontrollera tändstiftet för korrosion eller överdriven smuts. Rengör eller byt ut vid behov. Ett tändstift som har en grå nyans är oftast bra.
3

Använd en plastsprutflaska att hälla en liten mängd bränsle och olja blanda direkt in i förgasaren intag om utombordaren inte inte startar, även efter att ha fyllt bränsle glödlampan. Dra i startsnöret samtidigt tills motorn stängs över.
4

Inspektera alla tätningar eller packningar, mellan makt-huvudet och bränslepumpen för läckor eller skador. Packningarna tätar i motorns vätskor och är ungefär 1/8-tums tjock. En äventyras packning kunde låta luft i systemet och skapa ett vakuum läcka.
5

Ta bort plasten motorkåpan för att kontrollera insidan för något oljerester. Om det finns olja splatter, kan ringarna vara dåligt. Har en kvalificerad marin mekaniker kolla in det här för dig.
6

Kontrollera för bränsleläckage. Ta bort skruvarna bränslepump och prime gummi bränsle glödlampa. Kontrollera eventuella läckor från det lilla hålet på baksidan av pumpen. Om du märker att läckande bränsle, kan detta tyda på att membranet behöver bytas.
7

Inspektera locket bränslepump för eventuella sprickor eller skador. Eventuella sprickor i locket skapar ett vakuum läcka när man försöker att prima bränsle glödlampan.
8

Avlägsna gummistövel tändstift och tändstift och anslut mätaren kompression test för att kontrollera om tillräckligt tryck i systemet. Under normala driftsförhållanden, bör behandlingen vara mellan 60 psi (pund per kvadrattum) och 90 psi. Om avläsningen är lägre än detta, kan ringarna bäras.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103868.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.