Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur till Ändra I /O till utombordare

Många båtägare med äldre inombordare /utombordare eller inombordare drivmotorer överväga möjligheten att konvertera till utombordsmotorer när de tvingas att åter driva sitt hantverk. De flesta människor som switch söker extra utrymme inuti aktern tillsammans med en betydande viktminskning. Denna omvandling innebär stora utmaningar med det, bland annat glasfiber och konstruktioner. Två av de största överväganden distanserar den ljusare utombordaren längre bak för att hålla jämn viktfördelning tillsammans med de helt nya motorstyrningar och rigg. Saker du behöver
Sling och motor kran
Utombordare spacer parentes
Glasfiber reparationsmaterial
invändig renovering material
mekaniker verktyg
Träbearbetning och glasfiber verktyg
Visa mer Instruktioner
1

Koppla och ta bort I /O-drevet lägre enhet. Detta kommer att lämna en stor öppning i akterspegeln.
2

Koppla bort batteriet och ta bort det från båten. Koppla bort alla motorns elektriska kablar och ledningar. Tejpa dem tillfälligt innan du öppnar bränslesystemet. Tappa bränsleledningarna och koppla bort dem. Tappa ur inombordsmotor kylvätskan om tillämpligt och koppla loss kylmedelsledningarna.
3

Ta bort vattenkylda frånluftsanslutningar. Koppla bort eventuella mekaniska kopplingar som är anslutna till motorn. Använd en sele för att fästa motorn till en motor kran. Unbolt motorfästen och hissa den gamla motorn ur båten.
4

Strip och rengör den exponerade insidan skrovets botten. Tillfälligt placera nya utombords förlängningsfästet på den bakre delen av aktern. Den förlängningsfästet måste överföra dragkraft på samma plats den ursprungliga drevet gjorde, eller akterspegeln måste stärkas för att bära motordrifter. En erfaren båtbyggare kan bistå med denna re-design steg.
5

Använd 3/4-tums tjock marin plywood för att förstärka insidan av akterspegeln. Applicera två lager av 6-ounce glasfiber duk över plywood med polyesterharts att stärka och skydda den. Applicera två extra förstärkning lager av glasfiberväv i hörnen mellan akterspegeln, sidorna och botten av båten. Skär plywood för att fylla den gamla drevet öppningen från utsidan och cement det in i kaviteten med harts. Applicera sedan ett lager av 6-ounce glasfiber duk på hela utsidan av akterspegeln och avsluta den med ett övre skikt av gel-coat harts för att matcha färgen på båten.
6

Borra monteringshål i akterspegeln för den nya hållaren. Gör minst tre nya genomgående hål i akterspegeln för motorn umbilicalkablar och styrning. Använd ett hydrauliskt styrsystem för en renare installation.
7

Linje alla hål i akterspegeln med tätningsmedel och installera gummistövlar liner för öppningarna motor navelsträngen. Applicera tätningsmassa på akterspegeln fäste som krävs och skruva upp den nya konsolen.
8

Montera nya utombordare. Installera det nya centret motorstyrning vid rodret station. Anslut bränsleledningen från tanken till motorn med en extra in-line filter inne i båten. Montera ett nytt batteri och anslut all inter-ledningar mellan kontroll, båtens elsystem och motor enligt tillverkarens instruktioner. Fyll motorns vevhus med olja eller fyll behållaren för direkt-insprutning tvåtaktare. Testa hela elsystemet om korrekt funktion och integritet. Täta alla öppningar som skapats för ledningar och kablar.
9

Placera en öronkåpa vattenanslutning på utombordaren vattenintag och slå på vattnet. Starta motorn. Låt motorn köra och kolla laddningskretsar, lampor besvär och indikatorer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103576.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.