Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur man tar ut en Inombordare Marine Drive Shaft

inombordsmotor drivaxlar utsätts för stora belastningar. Dragkraften från propellern överförs genom axeln i lagren överföring dragkraft. Whip laster utövas på axeln om den är böjd eller skev. Detta orsakar kraftiga vibrationer som kan skada cutless lagret och fyllningen i packboxen och orsaka att rutan för att läcka överskottsmängder av vatten, eventuellt översvämningar motorrummet. Axlar i detta tillstånd måste avlägsnas. Detta görs bäst på ett varv med båten upp på block. Saker du behöver Sida 2 rörtänger (4-tums öppning) katalog 1/2-tums Ratchet
Hylsnyckelsats
Hammer
Visa fler instruktioner
1

Ta rodret. Rodret inlägget är vanligtvis monterad i linje med drivaxeln och det måste tas bort för att få tillgång till axeln. Ta rodret bultarna inlägget fläns med Ratchet och uttag. Lossa fästskruven på rodret efter flänsen och knacka upp och från axeln med en hammare.
2

Lyft rodret underifrån och svinga det klart av rodret skon. Skjut rodret stolpen ner och ut ur rodret inlägg packboxen.
3

Ta bort sprinten från drivaxeln. Ta bort låsmuttrarna från drivaxeln med en stor rörtång. Lås axeln inne i maskinrummet med andra rörtång för att förhindra att axeln roterar.
4

Demontera propellern. Dra eller knacka försiktigt på navet av propellern med en hammare för att bryta loss från axeln. Skjut propellern hela vägen bort och lägg den åt sidan.
5

demontera drivaxeln /transmission flänsskruvar. Lossa bulten fläns klämman. Skjut axeln ner tillräckligt långt för att tillåta flänsen att utnyttjas från axeln med en hammare. Axeln är nu nakna och kan tas bort. Skjut axeln ner och ut ur båten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103481.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.