Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur man byter olja i en MasterCraft X-2

Den MasterCraft X-2 anses vara en crossover båt, gynnas av både skidåkare slalom vatten och wakeboarders. MasterCraft rekommenderar oljebyte i X-2 50 timmar motorns användning eller i början av varje båtsäsongen. Båten är utrustad med en olja avloppsslang och en lättillgänglig oljefilter, oljebyte inte kräver speciella verktyg eller ett andra par händer. En komplett olje-och filterbyte bör ta bara en del av en eftermiddag. Saker du behöver
Oljefilter
dräneringskärlet
ren trasa
15W-40 motor Wrench olja
ställa
hjulblock
Nylon buntband
Visa fler instruktioner
1

Parkera båttrailer på en plan yta och blockera hjulen så att vagnen inte rullar.
2

Öppna motorhuven och ta bort mässing Dyvika. Trä slangen oljan rinna genom kölsvinet avloppsöppningen och skjut ett uppsamlingskärl under slutet av slangen. Öppna oljelocket på ventilkåpan och lossa ändhatt av slangen med en skiftnyckel. Låt oljan rinna av helt, sedan ersätta locket ordentligt. Addera 3

Thread dräneringsslangen tillbaka upp genom kölsvinet dräneringshål. Använd nylon buntband rem slangen till vattenlinjen på babords sida i båten för att förhindra den från att svänga runt eller smältning på råjärn.
4

Lossa och ta bort oljefiltret och var noga inte spilla olja. Fyll en ny filter halvvägs med ny olja och smörj gummitätningen. Dra det en fjärdedel till hälften av en sväng förbi för hand.
5

Fyll motorn med 15W-40 motorolja, och kontrollera nivån med mätstickan. Fyll den med den heldragna linjen. Torka upp överflödig olja som kan ha spillts. Kör motorn i 5 minuter nästa gång det är i vattnet och kontrollera oljenivån igen, toppning av vid behov. Kontrollera att inga läckor nära oljefiltret och dra åt filtret om oljan droppar från tätningen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104221.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.