Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur du ändrar Impeller på en Yanmar Diesel

Yanmar dieselmotorer har varit en av de mer populära kraftkällor för medelstora segelbåtar under de senaste två decennierna. Prestigefyllda tillverkare såsom Beneteau och Endeavor använda dem, liksom många av de andra båt makers. Motorerna är kompakt, lätt, pålitlig och lätt att underhålla och reparera. En färsk-vatten, kyler sluten krets kylsystem motorn. En positiv förskjutning, impellervingen typ vattenpump tvingar vattnet motorkylning genom motorn vattenmanteln och genom en rå-vattenkyld värmeväxlare. Saker du behöver
Flat skruvmejsel
12mm skiftnyckel
9/32 tums skiftnyckel
Packning skrapa Tänger
Ny impeller
Buntband
packning Pumplock

Visa fler instruktioner
1

Lossa slangklämmorna på vattenpumpen med en flat skruvmejsel. Dra slangarna från bröstvårtorna vattenpump.
2

Ta bort de två vattenpumpen montering bultar med 12mm skiftnyckel. Frigör pumpen remmen från remskivan och dra vattenpumpen bort från motorn.
3

avlägsna vattnet bultarna Pumplock med 9/32 tums skiftnyckel. Dra bort luckan från pumpen och sedan skrapa packningen bort av locket och pumphuset med en packning skrapa.
4

Observera rotationsriktningen på pumpen. Ta bort den gamla impellern med en tång. Skaffa en impellervingen och dra pumphjulet klart i kroppen och stänga av impelleraxeln.
5

Inspektera pumphjulskilen för skador och byt ut den om det behövs. Rengör pumphuset och avlägsna allt skräp.
6

Wrap ett buntband runt det nya löphjulet och komprimera lamellerna i rotationsriktningen genom att dra åt buntbandet. Skjut på pumphjulet på axeln och linjen upp nyckeln med nyckelslitsen. Skjut på pumphjulet helt i pumphuset. Buntbandet ska glida av när pumphjulet går in i pumphuset, släpper vingarna.
7

Montera den nya packningen på vattenpumpens lock. Montera kåpan och skruvarna locket och dra åt bultarna med 9/32 tums skiftnyckel.
8

Montera vattnet bult pump pivot och dra åt den med bara fingrarna, eller tätt nog att pumpen hålls på motorn men kan rotera medan du justerar remspänningen. Montera drivremmen på pumpens remskiva. Montera remmen bultspänning justerare. Vrid pumphuset tills bandet är tight och dra åt justerbulten och svängbulten ordentligt.
9

Häll lite färskt vatten i slangarna vattenpumpen och pumphuset att fylla dem. Montera slangarna på pumpen bröstvårtor och dra åt slangklämmorna med en skruvmejsel. Fyll på kylvattnet nivå i motorn. Provkör motorn och kontrollera tätheten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103534.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.