Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Utombordsmotor Bracket Design

I världen av Kaj kan delas in i två kategorier: inombordsmotorer och utombordsmotorer. Det finns en mängd olika yttre motiv från robusta och enkla till komplexa och smart. Många båtar är utrustade med utombords konsoler, men eftersom motorer är portabla kraftkällor, kan de flesta båtar vara retrofit om de har en hållare för att inrymma motorn. Förstärkt Akterspegelns

Den enklaste utombords konsol designen är användningen av en akterspegel att klämma motorn till. Detta sker ofta på drift båtar eller sjö fiskebåtar, några kanoter har platta tvärbalkar för att rymma små motorer. Akterspeglarna är generellt utformade och fabrik-förstärkt speciellt för motor montering. De kan också vara användbara som en motor-monteringsyta med anpassade förstärkning.
Vikbar Kicker motorfäste

hjälpmotorer ofta kallas "kicker" motorer. De kan användas för trolling eller som kraftkälla för segelbåtar vid navigering hamnar. En hopfällbar kicker motorfäste sträcker huvudsak en del av akterspegeln akter om akterspegeln för att montera kicker. När motorn fälls upp, lyfter den också motorn ur vattnet. Det finns ingen anledning att luta den, gör fästet allt arbete.
Dubbla Transom

Många båtar, utformade för utombordsmotorer har dubbla tvärbalkar, ett hack ned för att rymma den yttre och en andra, inre akterspegeln för flytkraft, bör vatten översvämma avdelning mellan motorfästet och den andra akterspegeln. Denna design presenterar en inneboende fara i aktermonterad motorer. Medan de flesta båtar är väl utformade för att röra sig genom vattnet eller plan över vattnet, kan akterspegeln vara problematisk. En relativt liten våg kan övervinna akterspegeln, potentiellt förliser båten. En andra akterspegeln kan hjälpa, men i en kotlett, fylla området mellan transoms sätter dig i en komprometterad läge, även om det är bättre än förlisning hela skrovet. Var försiktig med alla sänkta akterspegeln fästen.
Offshore Konsol

Offshore parentes lösa många av de problem och potentiella farorna med fästen utskurna akterspegeln. En offshore fäste liknar ett båtens badplattform, det är ofta gjorda av aluminium eller rostfritt stål. De tunga konsoler används ofta för att montera flera hög-drivna utombordare plus en kicker motor, vilket eliminerar behovet av en utskärning akterspegeln. Konsolen i sig fungerar som en flik, hålla vågor från läppning över akterspegeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104765.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.