Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur felsöker jag en Johnson Evinrude utombordare?

Johnson och Evinrude är varumärken synonyma med utombordare båtmotorer. Även dessa utombordare är kända som robust och tillförlitlig, slitage oundvikligen inträffar med alla nautiska utrustning som har flera rörliga delar. Mest utombordsmotor problem relaterade till normalt slitage är ganska enkla att åtgärda, oavsett om det ersätta en korroderad tändstift eller en skadad bränsleledning. I några få enkla steg kan du felsöka många utombordare problem att få din motor igång och undvika mer omfattande, och dyra, reparationer. Saker du behöver
Tändstift komprimering mätare
tändstiftsnyckel
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera bränsletanken finns tillräckligt med bränsle. Kontrollera bränsleledningarna inte är skadade eller har hål i dem. Testa gummi glödlampa bränsle primer för tecken på hårdhet. Har en mekaniker byter du bränsleledningen om linjerna är skadade.
2

Inspektera motorns tändstift för korrosion eller smuts om motorn inte svarar. Rengör eller byt ut dem om det behövs.
3

Kontrollera motorn för rätt kompressionstryck. Ta bort tändstiften med skiftnyckel och fäst mätaren kompressionstestet. Korrekt tryck bör registrera omkring 90 PSI (pounds per square inch). Varje läsning under 60 PSI kommer att kräva en mekaniker för att felsöka problemet för dig.
4

Leta efter olja i motorn. Ta bort plastskyddet motorkåpan och kontrollera oljerester. om du märker olja, kan det vara så att motorns ringarna är dåliga och en kvalificerad mekaniker bör inspektera motorn.
5

Inspektera motorns tätningar eller packningar för skador. Skadade packningar kan orsaka en vakuum läcka inom motorn. Inspektera kåpan bränslepump för eventuella sprickor. Sprickor i bränslepumpen huven kan äventyra vakuum när priming gummit bränsle glödlampan.
6

Häll en liten blandning av olja och bränsle i förgasaren om du inte kan starta motorn, även efter att ha fyllt bränslet glödlampan. Dra i startsnöret samtidigt att starta motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103691.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.