Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

DIY Gel-Coat Paint

Gelcoat, även känd som gel-coat paint, är ett harts som används på båtar för att ge dem färg och för att förhindra mögel från att fastna i glasfiber. Tyvärr, när den utsätts för solljus, tenderar gelcoat-färg att blekna. Du kan göra din båt ser ut som nya genom att lägga till ett nytt skikt av gel-coat harts. Detta projekt kan vara tidskrävande och utmanande att göra själv, men det är värt ansträngningen om du funderar på att spara pengar. Saker du behöver
finkornigt sandpapper
elektrisk slipmaskin
Aceton
Rags
Gel-coat harts
Paint-blandning pinnar
färgspruta
Visa fler instruktioner
1

Sand den del av båten som du planerar att gelcoat med elektrisk slipmaskin. Bara tillämpa gel coat på båtens skrov. Använd endast finkornig sandpapper.
2

Torka slipade området med en ren trasa. Fukta trasan med aceton och torka slipade området noggrant. Låt aceton torka i minst 30 minuter före målning.
3

Blanda gel-coat harts enligt anvisningarna på förpackningen. Gelcoaten kommer i tre containrar som måste blandas samman innan. Två containrar är hartset och den tredje kommer att vara den färg du valt. Alla gel-coat hartser blandas på olika sätt, så följ instruktionerna för att blanda in en lämplig mängd av varje del. Använd färg-blandning pinnar att blanda gelcoat.
4

Applicera gelcoat med färgspruta. Justera färg spruta till minst 40 till 50 pounds per kvadrattum av tryck. Låt gelcoaten torka lämplig tidpunkt som anges på gelcoat-förpackningar. Använd aceton för att rengöra färg spruta efter att ha använt den för att förhindra att färg spruta från tilltäppta bli.
5

Ansök ytterligare minst två lager gelcoat till båten med färgspruta, att lämpliga torkning tid mellan skikten. De ytterligare skikten kommer att säkerställa att gelcoaten blir tjock och tålig.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104308.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.