Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Så monterar du ett Radio i en Triton Båt

Triton tillverkar en mängd olika båtar som täcker hela spektrumet av båtlivet. Använda glasfiber och aluminium, producerar Triton bas båtar, båtar skidor, saltvatten fiskebåtar och båtar ponton. Oavsett hur du använder din båt båtarna, VHF (mycket hög frekvens) radio är en av de viktigaste bitarna av säkerhetsutrustning på båten. Det gör att båten får väderinformation och pan-pan eller securite samtal från kustbevakningen. VHF möjliggör också båtens besättning att ringa för att få hjälp i händelse av ett haveri eller en medicinsk nödsituation. Saker du behöver
14-gauge wire (röd och svart) katalog Wire strippor
Terminal kit
Terminal VECKARE
kryssmejsel
Rostfri skruv sortiment

Visa mer instruktioner
1

Dra två 14-gauge kablar (en röd och en svart) från plintarna till det önskade läget. Kapa kablarna till rätt längd och skala 1/4 tum av isoleringen från ändarna på båda ledarna och elkablarna kommer ut ur radion med kabelskalaren.
2

crimpring terminaler till ändarna på trådarna med terminalen crimpers vid plintarna. Installera den röda tråden på positiva plinten och den svarta kabeln till den negativa blocket och dra åt skruvarna ned tätt med en Phillips-skruvmejsel.
3

Crimp ett marint butt-skarv till ändarna av kablar vid radio med de terminala crimpers. Anslut den röda ledningen radion makten i den röda tråden butt-skarv och kläm fast den med de terminala crimpers. Sätt den svarta nätsladden i den svarta kabeln butt-skarv och kläm fast den med de terminala crimpers.
4

Montera radio fästet och mikrofonen kroken på önskad plats med rostfria skruvar och en skruvmejsel. Montera radion i konsolen och dra åt tumskruvarna ned för hand.
5

Installera radioantenner på en hög punkt i båten med rostfria besättningar och en skruvmejsel. Se till att antennerna inte blockerar de löpande ljus. Montera antenner minst en meter (cirka tre meter) från din GPS-mottagare, radar array eller andra elektroniska enheter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103516.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.