Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur man stämmer en Kawasaki Jet Ski

Kawasaki Motors Corporation började som en motorcykel företag och trädde den vattenskotrar marknaden 1973 med sin första stand-up Jet Ski. Under 2011 erbjöd företaget fortfarande Jet Ski vattenskotrar, konstruerad för en till tre passagerare att sitta eller stå och rida på vågorna i komfort. Liksom de flesta fordon, Kawasaki Jet Skis kräver regelbundet underhåll för att fortsätta att köra mest effektivt. Företaget erbjuder liknande Styling instruktioner i alla Jet Ski bruksanvisningar, inklusive instruktioner om hur att inspektera och ställa tändstiften, hur man spola kylsystemet, och hur man rengör och laddar batteriet. Saker du behöver
Standard skiftnyckel
tändstiftsnyckel
Tändstiftsgap verktyg gnista
Byte pluggar Flighter Garden slang med färskvatten hookup
Bakpulver och färskvatten
Shop rag
Wire-borste
Separat-driven batteriladdare
Vattentät fett
Visa fler instruktioner
tändstift
1

Lyft handtaget polen och skruva motorhuven för att komma åt Jet Ski: s motor. Varje tändstift kan hittas inuti var och en av motorns cylindrar. Antalet tändstift och typ varierar beroende på Jet Ski-modellen, som anges i avsnittet "Underhåll" i bruksanvisningen.
2

Ta bort tändhatten för varje cylinder.

3

Rotera varje tändstift moturs med en tändstiftsnyckel och lyfta varje tändstift ur sin cylinder.
4

Inspektera elektroden slutet av varje plugg. Byt tändstift med den typ som anges i bruksanvisningen om den är bränd, vit och spröd, eller svart och förkolnade.
5

Mät gapet tändstiftet, vilket är avståndet mellan kroken på slutet av pluggen. Denna lucka bör mäta avståndet som anges i instruktionsboken för att Jet Ski.
6

förkorta avståndet tändstiftet genom att trycka kroken-änden av pluggen mot en plan, fast yta om gapet är för bred.
7

vidga klyftan genom att dra kroken slut bredare med ett tändstift gapet verktyg om gapet är för smal.
8

tillbaka varje tändstift i sin respektive cylinder genom att vrida den medurs i hålet med tändstiftsnyckel. Återgå locken tändstift till varje kontakt.
Kylsystem
9

Lyft handtaget polen och krok stopptappen till resten för att hålla den upprätt medan trimma kylningen systemet.
10

bort motorhuven.
11

Ta kylningsinloppet passande lock, som ligger vid foten av den nu-upprättstående handtag pol.

12

Bifoga en trädgårdsslang med en skruv-in montering vid mynningen till det här intaget. Stäng inte slangens vatten på ännu.
13

Starta motorn och låt den gå på tomgång.
14

Slå på vattnet för slangen omedelbart justera flödet så att en långsam rännil kommer ut ur bypass utlopp på babordssidan av skrovet.
15

Låt motorn gå på tomgång i flera minuter med rinnande vatten, låta rent vatten för att skölja bort eventuella skräp eller maritima uppbyggd från kylsystemet.
16

Stäng av vattnet och hålla motorn på tomgång.
17

Rev motorn några gånger för att rensa överflödigt vatten av avgassystemet.
18

Ta bort slangen och skruva inloppet påfyllnadslocket tillbaka på plats.
Batteri Styling och Charge
19

komma åt batteriet genom att lyfta handtaget polen och ta bort motorkåpan med en vanlig skiftnyckel. Demontera och ta bort locket luftintag för bättre åtkomst till batteriet.
20

Lossa den svarta (negativa) ledningen från den förseglade batteriet först och sedan koppla ur den röda (positiva) ledningen.

21

Lossa två gummi batteri hold-down remmar.
22

Lyft ut batteriet ur skrovet. uppifrån av
23

Rent skräp terminal med en lösning av en matsked bakpulver och en kopp vatten.
24

Skrapa bort eventuell korrosion eller caked-på skräp med en tråd-borste. Skölj toppen med rent vatten och torka den med en ren butik trasa.
25

Kontrollera batteriet för några skador, inklusive sprickor och slitna terminaler. Ersätt batteriet med samma typ som anges i avsnittet "Specifikationer" i bruksanvisningen om de är skadade.
26

Ladda batteriet fullt med en separat batteri-laddaren. Kawasaki rekommenderar Battery Mate 150-9, Christie C10122S och OptiMate PRO 4-S/PRO-S laddare.
27

tillbaka batteriet genom att vända bort stegen ovan. Vara noga med att ansluta positiva (röd) först och den svarta (negativa) leda andra och att säkra batteriet hold-down remmar.
28

Dra åt alla batteripolerna och belägga dem i vattenfast fett till förhindra korrosion.
29

Återmontera locket luftintag och returnera motorhuven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104158.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.