Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Båtbyggeri restaureringsprojekt

Vissa båt restaureringar är enkel: en del kosmetika och några funktionella objekt byts ut. Andra båt restaureringsprojekt sudda ut gränsen mellan båtbyggare och konservator. Att ersätta vissa typer av skrov, som KLINKBYGGD planked-, är bortom kompetensnivå för många konservatorer. Fortfarande andra restaureringsprojekt, särskilt omvandlingar, går långt utöver restaurering färdigheter, i sfären av båtbyggare. Trä-Planked Hulls

flesta moderna skrov är konstruerade med avancerad programvara och byggd med metall eller kompositmaterial. Äldre båtar byggdes ofta med processer som förlitat sig på hand-passande metoder. Carvel bordläggning och KLINKBYGGD bordläggning varje involvera custom fitting ämnen kring en båt revben. Byta ett ruttnade eller skadad planka är inte så enkelt som att ersätta utbytbara delar. Varje bit var skräddarsydd passform när båten byggdes och varje bit måste vara anpassad passform under ersättare. Addera Trålare omvandlingar

Classic motor-båtar, särskilt de som gjorts av välkända och båt beslutsfattare, kan bli mycket dyrt. Men funktionaliteten av skrovet, motorn och piloten hus i en äldre yrkesfisket controller kan vara precis lika bra och mycket billigare. Konvertera en trålare till en motoryacht kan vara ett stort värde. Det innebär vanligtvis att ta bort all kommersiell rigg (som fortfarande kan ha värde), sedan bygga ett tillägg till överbyggnaden --- oftast en större pilot hus eller salong.
Tug omvandlingar

bogserbåt konverteringar kan erbjuda samma dragningskraft som trålare och några andra fd kommersiella fartyg: en bra, stark båt till ett överkomligt pris. Liksom trålare, bogserbåtar har ofta en gles akterdäck, där en ny överbyggnad kan byggas. Även bogserbåtar tenderar att vara ännu mer nyttoinriktade än fiskefartyg, är de mer benägna att vara rensad precis som en byggnad. Icke-strukturella, är inredningen bort, och en live-aboard layouten är byggd för bogserbåten nya liv som en fritidsbåt.
Glassing Wooden Boats
p Det är lätt att rysa när man tänker på att upprätthålla en trä skrov i vattnet --- speciellt saltvatten. Trä kan dock pågå en mycket lång tid, om vårdas på rätt sätt. För att göra en träbåt funktionellt mer som en modern båt, skrovet (liksom några av trim) kan inglasad. Skrovet är förberedd. Det är täckt med glasfiber nät, beläggs sedan i polyesterharts, som blir genomskinligt. När processen är klar, är den exponerade ytan samma typ av gelcoat finns på nyare båtar, men båten behåller sin vintage överklagande.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104551.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.