Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur du ändrar olja med MerCruiser oljeavtappningssystem

I MerCruiser oljeavtappningssystem har en integrerad slang kopplad direkt till oljetråget. Genom att dra i slangen genom slag-och tagit av locket kan du tömma helt oljan i några sekunder utan användning av en pump eller annan utrustning. Denna typ av system förkortar avsevärt den tid och ansträngning som krävs för att utföra en marin oljebyte. Saker du behöver
Wrench
Töm behållaren
Motorolja
Nytt oljefilter
Bruksanvisning
Visa fler instruktioner
1

Start motorn och låt den gå på tomgång i flera minuter för att värma upp, sedan stänga av motorn.
2

Lossa oljefiltret och ta bort oljepåfyllningslocket för att ventilera motorn och utjämna trycket som du ta bort den använda oljan. Avlägsna Dyvika genom att vrida den moturs med hjälp av en skiftnyckel för att hjälpa till att bryta loss den. Dra anslutna tjuder genom kölsvinet avloppet tills oljan dräneringsslangen kommer ut.
3

Placera spetsen på olja dräneringsslangen i en tom behållare och, med hjälp av en skiftnyckel, ta bort avloppet kontakten ur slangen. Låt oljan helt rinna ut, sedan tillbaka pluggen, dra åt den ordentligt. Skjut slangen tillbaka in i kölsvinet avloppet och ersätta Dyvika.
4

Skruva loss oljefiltret och ta bort den. Applicera en liten mängd ny motorolja på gummipackningen på det nya filtret och skruva fast den på motorn. När packningen kommer i kontakt med motorn, vrid filtret 3/4 varv, så sluta dra.
5

Fyll motorn med färsk motorolja. Konsultera dokumentationen för din specifika motormodell att bestämma vilken mängd och typ av olja är lämplig för din applikation.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/103414.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.