Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> 4X4 >> Content

Inaktivera All-Wheel Drive för tvåhjulsdrift

Många terrängfordon har in-dash switchar som möjliggör för föraren att välja två-eller fyra-hjulsdrivna lägen. I sådana fordon, handikappande "all-wheel" drive är en enkel och okomplicerad process. I huvudsak omkopplaren (eller spak eller knapp) orsakar en mekanisk växling i fyra-wheel-drive bilens överföringen. Om fordonet inte har ett sådant byte, men kan du försöka minimera aktiveringen av all-wheel-drive-läge genom att justera din körstil. För att fullt inaktivera all-wheel drive i sådana fordon, måste du göra ändringar i maskinvaran, vilket potentiellt kan vara skadliga för fordonet eller åtminstone ogiltigt bilens garanti. Instruktioner
1

Look för en switch. Ta reda på om din all-wheel-drive bil har konstruerats för att ge föraren kontroll över vilka hjul som ska drivas. Många terränggående fordon har en ratt på mittkonsolen som sätter fordonet i antingen tvåhjulig-eller fyra-wheel-drive-läge. I två-wheel-drive-läge, är ström skickas endast till antingen fram-eller bakhjulen (vanligtvis på baksidan) oavsett vägförhållanden. Om bilen är utrustad med en sådan omkopplare, vanligen körs i tvåhjulsdrift om inte vägarna AR våt eller om det finns snö eller is, eller när du planerar att åka off-road.

Andra fordon som har all-wheel-drive rattar capability feature, rattar och switchar som indirekt kommer att påverka vilka hjul som ska drivas. I bilar, lastbilar och stadsjeepar som har "regn" eller "snö"-lägen, sådana lägen gynnar fyrhjulsdrift. Generellt anser värre din bil väderförhållandena är, desto mer sannolikt kommer att bedriva all-wheel drive istället för tvåhjulsdrift. Om fordonet växlar till all-wheel-drive-läge efter en rejäl dos av hjulspinn i normal eller sport-läget, växlar den antingen fyrhjulsdrift vid första antydan till hjulspinn eller permanent skickar kraften till alla fyra hjulen när snön väljs på centrala ratten. Så, om du kan, plocka valet som bäst motsvarar väder-och körförhållanden.
2

Drive försiktigt. Om din bil inte har en drivrutin-justerbart system makt leverans, kan du minimera eller ibland helt eliminera aktivering av all-wheel-drive-läge genom att köra så försiktigt som möjligt. I bilar som inte är utrustade med permanent fyrhjulsdrift, är ström skickas till endast två hjul i normal körning och att alla fyra när hjulspinn upptäcks på de två drivhjulen. Hjulspinn är mer troligt i snö, regn och lera, och när föraren trycker på gaspedalen. Den mer försiktigt du accelererar, speciellt när man kommer ut ur kurvor, desto mindre troligt att din bil automatiskt till all-wheel-drive-läge.
3

Inaktivera ena axeln mekaniskt. De flesta moderna all-hjulsdrivna fordon inte tillåter föraren att stänga av fyrhjulsdrift och kommer att permanent skicka några ström till varje hjul oavsett körförhållanden. Om du har ett sådant fordon (det enda sättet att vara säker är att rådfråga din manual), är det enda alternativet för att skära av strömmen till en av axlarna via mekanisk förmedling. Du kan göra detta på olika sätt. I Subarus, till exempel, måste du sätta i säkringen i FWD (framhjulsdrift) kortplats. Denna slot är normalt tom och endast fyllas om du kör med utrymme sparare däcket för korta sträckor. I Ford Explorer, kan du klippa den elektriska kabeln som leder till det system som skickar kraften till framhjulen. Sådana insatser bör noga övervägas och kan leda till mekaniska fel om den utförs slarvigt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/4x4/102970.html

Previous:
Next:

4X4

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.