Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> 4X4 >> Content

Vad är CAD på en 4 Wheel Drive?

CAD, förkortning för "Center Axel Koppla," är ett mekaniskt system införs på Dodge och Jeep 4x4 fordon. Dessa axelsystem har genomförts i alla nyare modeller av sina fyrhjulsdrivna fordon, som ersätter äldre låssystem nav. Hur CAD System Works

CAD-systemet utnyttjar två drivaxlar på framaxeln på fordonet. Den vänstra änden av axeln är ansluten till hjulet mycket som en vanlig fyra fyrhjulsdrift, medan den högra änden är ansluten till fordonets differential samt hjulet. Den fyrhjulsdrift ingriper genom en sugmotor som låser samman de två komponenterna i främre högra axel medan den främre drivaxeln börjar rotera för att låsa sina spår på plats.
Vacuum System

CAD Systemet drivs av en vakuum-styrd motor, som skapar pneumatiskt tryck för att aktivera och avaktivera framaxeln. Medan den övergripande CAD-och vakuumsystem orsakar mindre slitage på mekaniken i bilen, det finns risker i potentiell skada på sugmotor, vilket mekaniskt fel.
Bränsleeffektivitet

I jämförelse med låsning navaxelns systemet, Center Axel Koppla system ger högre prestanda bränsleeffektivitet än jämförbara icke-frånskiljande axelsystem. Eftersom framaxeln blir frikopplad med ett CAD-system, är mindre energi krävs för att driva bilen när den är i tvåhjulsdrift. Traditionella 4x4 system har ständigt framaxeln engagerade, och därför använder mer energi under drift.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/4x4/103223.html

Previous:
Next:

4X4

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.