Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> 4X4 >> Content

AWD Vs. 4WD i gas körsträcka

All-wheel drive (AWD) och fyrhjulsdrift (4WD) utföra liknande funktioner i olika fordonstyper, men på något sätt fungerar helt annorlunda. Gas körsträcka beror på konstruktionen av fordonet. All-Wheel Drive

AWD är ett system där alla fyra hjulen alltid drivs, men har möjlighet att rotera i olika hastigheter och med vridmoment som skickas till beroende på vilket hjul har dragkraft. Detta är den typ av system som används mest i personbilar och lätta terrängbilar (SUV) eller dumprar familj.
Fyrhjulsdrift

4WD genomförs vanligtvis som en deltids-systemet. Fordonet i de flesta på vägförhållanden använder endast två-hjulsdrift, om föraren väljer att engagera växellådans transfer case och "lock" på fyrhjulsdrift. Detta används för pickup bilar, tunga stadsjeepar och terränggående fordon som Jeep Wrangler.
Fuel Economy

I sanning, den typ av drivsystem (4WD vs AWD) har mindre att göra med skillnader i bränsleekonomi än andra faktorer i utformningen av fordonet. 4WD fordon är ofta större och tyngre och de har större motorer och tyngre belastade transmissioner än AWD fordon, alla som negativt påverkar bränsleekonomin för 4WD fordon. Addera AWD funktioner
< p> AWD är oftast på väg eller ljus off-road bruk och är designad mer för att bidra till att upprätthålla dragning i vått eller halt förhållanden än i tuffa terrängförhållanden. Välj AWD om din oro är för körsäkerhet och prestanda.
4WD funktioner

4WD-system är bättre lämpade för off-road bruk eftersom de är utformade för att driva alla hjulen med samma hastighet och kan ofta multiplicera motorns utgång med låg skuldsättning som inte skulle kunna användas för de flesta körning på väg. Men för off-road bruk eller bogsering, dessa egenskaper är mycket önskvärt.
Annat sätt att spara bränsle

Betrakta en front-wheel-drive (FWD) fordon med dragkraft och stabilitet kontrollsystem snarare än 4WD eller AWD. I de flesta situationer, kan en modern FWD fordonet köras så säkert som något AWD/4WD och kommer att ge bättre bränsleekonomi på grund av lägre vikt och mindre komplexitet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/4x4/102914.html

Previous:
Next:

4X4

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.