Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> 4X4 >> Content

Hur Wire en generator i en Jeep XJ

Generatorn för alla fordon är en av de viktigaste komponenterna i motorn, håller batteriet laddas när fordonet körs, och leder elektricitet till alla de elektriska komponenterna i motorn och vehikel. Om du upptäcker saker som din Jeep XJ lampor ljusreglering medan du kör, eller saker som fönsterhissarna verkar trög eller innerbelysningen förlorar ljusstyrka, är det dags att byta ut generatorn. Ledningar en generator i en Jeep XJ är samma som många andra bilar, med endast små variationer beroende på märke och modell du äger. Saker du behöver
1/2 tums breaker bar
Hylsnyckelsats
Wrench in
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera att parkeringsbromsen av Jeep är på och att motorn har lämnats att svalna i minst en timme innan arbete utförs på motorn. Lås upp huven och öppna den för att exponera motorn. Använd en skiftnyckel för att ta bort ledningarna anslutna till batteriet. Ta bort den gamla generatorn, förutsatt att det inte har gjorts redan.
2

Unbox den nya generatorn och placera den på motorn i samma position som den gamla generatorn. Den exakta platsen beror på vilken version av XJ du kör. Referera till Serpentine belt diagram diagrammet på huven av Jeep för en exakt placering av din generator. Se till att den sitter stadigt på plats och montera fästet.
3

Dra fästet på ramen med en hylsa eller skiftnyckel. Upprepa detta med alla bultar. Lokalisera kablaget som går till generatorn läge och fäst kablarna till den nya generatorn. Anslut kabeln som går från batteriet och skruva på med en nyckel eller hylsa.
4

Slip ormliknande bältet på plats över generatorns remskiva och se till att den är på plats på alla de andra trissor i motorn. Referera till Serpentine belt diagram diagrammet för att se till att bältet är på riktigt, sedan hitta remspännaren. Sätt ½ tums ratchet breaker bar in den fyrkantiga fördjupningen på sidan av spännaren och tillämpa medurs hävstångseffekt.
5

Skjut Serpentine belt över spännhjulet och släpp trycket på din spärr. Kontrollera en sista gång att bandet är tight och fast inbäddat på alla trissor i motorn. Fäst batteriet leder tillbaka till batteriet och se till att ledningarna till generatorn sitter fast. Stäng och lås huven och starta motorn av Jeep.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/4x4/103198.html

Previous:
Next:

4X4

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.