Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur Ställ en mekaniker en fråga

Det hjälper att ha en kunnig, ärlig bilmekaniker när du har frågor om reparationer eller frågor underhåll. Bygga en relation med din bilmekaniker kan spara pengar, tid och frustration. Liksom varje relation, är god kommunikation nyckeln, vilket innebär att du måste vara säker på att ställa frågor och uttrycka oro till din mekaniker. Saker du behöver
Små
notebook
Visa fler instruktioner
1

hålla en logg auto underhåll i en liten anteckningsbok. Skriv ner frågor och funderingar om bilens prestanda att diskutera med din mekaniker. Gör anteckningar när bilen inte är igång korrekt att inkludera när det hände, villkoren för vägen och eventuella avvikelser du märkt som ljud eller lukter. Dessa uppgifter kan hjälpa mekaniker fastställa orsaken till felet. Ta med dig listan till mekaniker.
2

Ställ frågor på ett säker sätt och kom ihåg att du är kund. Vara direkt och hålla konversationen till punkten. Efter att ställa en fråga, lyssna på hela svaret. Om du kan, ta anteckningar, särskilt när det gäller att diskutera reparationskostnader och garanti.
3

Be att visas delar eller system som refereras till på ditt fordon. Detta kan hjälpa dig att bättre förstå reparationen. Det kan också ge dig och din mekaniker till samma nivå i fråga om kommunikation.
4

Begäran om offerter på reparationskostnader och andra detaljer för att sättas i skrift. Det är vanligt för mekaniker att ge kunderna skriftlig uppskattningar om kostnader för reservdelar och arbete. En skriftlig uppskattning sätter dig och din mekaniker på samma sida, bokstavligen.
5

Ta en vän eller familjemedlem med dig. Ta någon med dig som helst, har erfarenhet av att hantera mekanik. Om du är nervös om att ställa frågor eller inte förstår något, kan denna person ha möjlighet att hjälpa till i samtalet. De kan fråga uppföljande frågor som du inte tycker om.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102693.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.