Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Tecken som en bil behöver en Stämma

Bilar har ett sätt att tala om för oss när en tuneup behövs. Vanligtvis finns det tecken på att göra dig medveten om att det finns en förändring i bilens beteende. Nyckeln till att undvika kostsamma reparationer är att erkänna dessa tidiga tecken, och rätta till dem omedelbart. Det är viktigt att du vet hur din bil fungerar, så att du snabbt kan identifiera tecken för en TuneUp. Styrning
p Om du upplever ett gnisslande ljud när du vrider på ratten, kan detta vara ett tecken på låg servostyrning vätskenivån. Kontrollera oljestickan att se du behöver lägga till mer vätska till rätt nivå. Om det finns ett gnisslande ljud eller stelhet när du vrider på ratten, ta bilen till en mekaniker omedelbart. Styrservoolja nivå bör kontrolleras regelbundet, särskilt om du kör långa sträckor. Om nivån är ovanligt lågt, kolla under bilen på tecken på läckage.
Motor

Vissa tecken kan tyda på att bilens motor måste kontrolleras av en certifierad mekaniker. Några av de vanligaste tecknen på motorproblem är svårt när man försöker starta bilen, stannar "Check Engine" tänd på instrumentpanelen, dålig acceleration, motorstopp eller dålig bränsleekonomi. (Se referenser 1 under "Engine" avsnittet)
Bromsar

Bromsvätskan ska toppade som en del av en TuneUp. Bromsvätskan Behållaren har ett minimum och ett maximum markeringen. Vätskan får inte vara lägre än den lägsta markeringen. Den rekommenderade nivån bör vara så nära den maximala markeringen som möjligt. Ibland när bromsvätskan är låg, är det en indikation på att det finns en läcka i bromssystemet eller bromsbeläggen är slitna.
Transmission

När en sändning behöver en tuneup, kan du uppleva ett antal varningstecken. Vissa tecken kan tyda transmission fel eller något som lätt kan fastställas. Några varningstecken är en fördröjning vid växling från neutral att köra, en abrupt ryck vid växling mellan växlarna eller du kanske inte kan växla under normal acceleration. (Se referenser 1 under "Transmission" avsnittet) katalog
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102437.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.