Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

440 Mega Block Åtdragningsmomentspecifikationer

Den kraftfulla 440 mega block motor tillhör Chrysler B-seriens motorer. Den första 440 introducerades 1966. Dodge Challenger, Dodge Magnum, och Plymouth Barracuda använde motorn. Du kan hitta en ombyggd 440 mega block på eftermarknaden. Tillämpa rätt mängd vridmoment till de olika bultar och muttrar på motorn är viktigt. Huvudmaskin

Dra åt topplock med 70 foot-pounds av vridmoment och de viktigaste mössor med 85 foot-pounds av vridmoment. Dra åt bultarna insugningsröret med 40 foot-pounds av vridmoment och dra avgasgrenröret bultarna med 30 foot-pounds av vridmoment. Dra åt bultarna tändstiftet med 20 foot-pounds av vridmoment. Addera Vevaxel och svänghjul

Dra vevaxeln bak lagertätningen med 30 foot-pounds av vridmoment och svänghjul skruvarna med 55 foot-pounds av vridmoment. Bultarna som förbinder flexplåten till momentomvandlare bör skärpas med 270 inch-pounds av vridmoment. Dra slätten vevstaken bultar med 45 foot-pounds av vridmoment och tunga vevstake bultar med 55 foot-pounds av vridmoment.
Olja och Pump
< p> Dra oljan bultarna Pumplock med 10 foot-pounds av vridmoment, oljepumpen bultar med 35 foot-pounds av vridmoment och oljan bultar pan med 15 foot-pounds av vridmoment. Dra vattenpumpen och bränsle bultar pump med 30 foot-pounds av vridmoment vardera.
Andra Vridmoment specifikationer

Använd 25 foot-pounds av vridmoment för att dra åt axelfixturer och 35 foot-pounds för kamaxelns låsbulten. Dra transmissionskåpan med 10 foot-pounds av vridmoment och ventilkåpan med 6 foot-pounds av vridmoment. Starter fästbultar och bell bultar bostäder har 50 foot-pounds av vridmoment vardera. Dra åt centrumskruven, även känd som den harmoniska dämpare, med 135 mul-pounds av vridmoment.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102692.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.