Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur man byter den Upstream Oxygen Sensor i en VW Cabrio

Om du upplever en grov avstängda motorn, back-bränning och dålig bränsle körsträcka från din VW Cabrio och tjänsten motorn snart ljuset har skärmar, har bilens dator skannas till fastställa problemet. Dessa symtom är vanliga i bilar som har en sviktande syre, eller O2, sensor. Din Cabrio har två O2 sensorer i systemet, en uppströms katalysatorn och en nedströms av det. De båda ändras med samma metoder och kan göras på din uppfart eller garage med grundläggande handverktyg. Saker du behöver
Jack
Jack står
O2 sensor uttag
Ratchet
Visa fler instruktioner
1

Placera en domkraft under den främre änden av din Volkswagen Cabrio och lyfter bilen tills du har det tillräckligt hög för att arbeta under. Placera en uppsättning pallbockar under bilen för att stödja bilen medan du arbetar.
2

Lokalisera uppströms syresensorn i avgasröret precis framför katalysatorn. det är gängad i avgasröret och har en kabeldragning pigtail ansluten till den. Följ trådarna från O2 sensorn tillbaka till kontakten på bilens ledningsnät
3

. Lossa låsspärren på kontakten och dra de två delarna från varandra.
4

Ta O2 sensorn från avgasröret med en syresensor socket och ratchet. Snurra givaren ur röret att vrida den moturs tills frisläppandet rensar gängorna.
5

Installera den nya sensorn i avgasröret och vrid det medurs med en spärr och O2 sensor uttaget då vridmomentet sensorn till 37 foot-pounds med en momentnyckel. Använd inte gänglåsning eller anti beslagta förening på gängorna eftersom det kan skada sensorn.
6

Anslut kontakten på den nya O2-sensorn i kabelnätet kontakten på bilen. Se till att de båda delarna låses ihop eller anslutningen kan vara oberäkneligt orsaka fluktuerande avläsningar från sensorn.
7

Höj framsidan av bilen med domkraften igen och ta bort domkraften från under ramen . Sänk bilen försiktigt till marken med domkraften. Provkör bilen för att verifiera att reparationen var framgångsrik.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102281.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.