Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur ställa in tiden på en '91 Dodge 360 ​​Motor

I 1991 års Dodge B250 van presenterade en 5,9-liters, åtta-cylindrig motor. Motorn hade en tändningstidpunkt av 10 grader före övre dödpunkt (TDC) som kan justeras med några verktyg och mekaniska färdigheter. Tändningen styr när en gnista uppstår i 5,9-liters förbränningsmotor. Ställa rätt tändningen kan förbättra det totala resultatet av din bil och öka livslängden på din motor. Saker du behöver
stroboskop
Wrench kilar
Wheel
Startkablar
Visa fler instruktioner
1

Park ditt skåpbil där det finns gott om utrymme att arbeta på motorn. Slå på motorn, men stänga av alla tillbehör, inklusive luftkonditionering, värmare och radio.
2

lämna fordonet och Blockera hjulen. Dra i nödbromsen och satte transmissionen i "Neutral" om du har en manuell växellåda eller "Park" om du har en automatisk växellåda. Ta motorn till en tomgång på ca 750 rpm.
3

lämna fordonet med nödbroms ordentligt tillämpas och öppna huven. Koppla loss kabeln till givare för kylvätsketemperatur.
4

Vrid rusvarvtalet läge för din motor genom att vrida på tomgång kontrollen ligger intill motorn.
5

Fäst stroboskop till batteriet genom att placera den röda klämman på pluspolen först och den svarta klämman på den negativa polen, sekund. Anslut klämmorna timing ljus till nr 1 tändstiftet kabeln är ansluten till topplocket. Shine tidpunkten ljus på trissan anslutna till huvudnätet vevaxeln.
6

Kontrollera tidpunkten markeringen på remskivan och jämför det till den grad fliken på framsidan av din motor för att se vad den nuvarande tändningen är. Om det står 10 grader före övre dödpunkt eller du är nöjd med tiden, kan du avsluta projektet. Om inte, gå vidare till nästa steg
7

Använd din nyckel för att lossa distributören låsning bult ligger vid foten av distributören bostäder,. Koppla loss slangen distributören vakuum från distributören bostäder och plugg den i den elektroniska gnistan datorn. Var noga med att inte koppla något annat vakuumslangar
8

Använd handen för att vrida fördelaren tills tidpunkten markeringen på remskivan faller till tändningen när du vill. Inte avviker alltför långt från fabriken rekommenderade 10 grader före övre dödläget, annars riskerar du att skada din motor.
9

Koppla slangen distributören vakuum från elektroniska gnistan datorn och anslut den till distributören bostäder. Spänn-down bolt med din nyckel och stäng av tomgångsvarvtalet. Ta bort komponenterna stroboskop från motorn, stäng huven, sätta din överföring i "Park" och ta bort stoppklossar från dina däck.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102669.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.