Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur Tune Up en lastbil på en låg budget

Du måste byta ut vissa motordelar på din lastbil för att hålla den igång bra och ut ur verkstaden. Det är billigt tune-up underhåll du kan göra hemma för att spara pengar, helt enkelt köpa de nödvändiga delarna på en Biltema. Beroende på kvaliteten av delar du köper, bör du kunna ställa upp din lastbil och hålla sig till en låg budget. Saker du behöver
Tändstiftshylsa
Ratchet med förlängning
Tändstift
tändkablarna
Visa fler instruktioner
1

Byt ditt tändstift . Dessa är ganska lätta att ta bort och ersätta. Vänta tills motorn svalna och använda en socket tändstift och en spärrnyckel med förlängning för att ta bort de gamla pluggarna. Generellt pluggar kostar runt $ 30, beroende på antalet pluggar och varumärke.
2

Kontrollera tändkablarna. Du kanske eller kanske inte behöver byta dem. Titta efter skador och korrosion på ledningarna. Om de behöver bytas ut, följ anvisningarna i din lastbil bruksanvisning för att köra tändkablarna och byta ut en i taget för att se till att du följer den rätta vägen. De tändkablarna kostar vanligtvis runt $ 65 till ersätta.
3

bort ditt luftfilter och kontrollera den för damm och skräp. Ofta kan du använda en luftslang och blåsa bort skräpet. Ett rent luftfilter hjälper din lastbil köra bättre. Motorn behöver luftflödet att köra. När filtret stoppas upp, får du dålig bränsle körsträcka.
4

Kontrollera vakuum läckor i ditt lastbilens motor genom koppning handen över choke huset medan motorn går på tomgång. Om tomgångsvarvtalet ökar finns det ett vakuum läcka. Spåra läcka flera sätt:. Spruckna vakuumledningar, en läcka i förgasaren packningar eller insugningsröret, öppna beslag förgasaren och lösa skruvar i förgasaren
5

Byt olja och oljefilter. Din lastbilens motor håller längre om du förvarar oljan förändrats. Olja bryts ned över tiden på grund av den värme som produceras från lastbilens motor. Byta olja var 3000 till 5.000 miles kommer att hålla den igång längre.
6

Lägg ett bränsle och injektor renare till din bensintank. Följ anvisningarna på etiketten och häll en flaska i före tankning. Detta hjälper till att städa din lastbil bränslesystem.
7

Byt däcken för att förbättra bränsle körsträcka på din bil. Större däck sänka dina varvtal, vilket ökar bränsle körsträcka. Även skinny däck ger bättre bränsleekonomi för en lastbil, eftersom de minskar rullmotstånd (se referenser.) Katalog
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102455.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.