Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur man byter tändstiften i en Cheva 350

tändstiften på Chevy 350 kubik-tums motor ligger på yttersidan av cylinderhuvuden. Beroende på vilket år av huvudena, kan de vara gängad rakt in i sidan eller ställas in på ungefär en 35-graders vinkel. I båda fallen ändrar dem kräver exakt samma förfarande. Den Chevy 350 är en av de mest populära motorerna någonsin producerats, tändstift för det finns från alla större tillverkare. Saker du behöver
Wrench set
Hylsnyckelsats med tändstiftshylsor
Ratchet
dielektriskt fett
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på din bil eller lastbil och lokalisera den negativa batterikabeln på batteriet. Ta bort bulten från batteriet kabeländen med en skiftnyckel, sedan bort minuskabeln från batteriet. Isolera kabeln så att den inte kan komma i kontakt med batteriet medan du arbetar på tändstiften och komponenter tändning.
2

Leta tändstiften på de yttre sidorna av topplocken. Varje kontakt har ett tändkabeln kör till den. Välj ett tändstift för att börja på - det spelar ingen roll vilken - och greppa gnista boot plug tråd, dra sedan bort pluggen. Vrida boot som du slår det kommer att hjälpa att lossa den om den fastnar.
3

Installera en tändstiftshylsa över tändstiftet, sedan bifoga en 3/8-tums spärrnyckel till uttaget. Vrid tändstiftet moturs för att lossa den, ta sedan bort den från huvudet. Släng den gamla tändstiftet.
4

Montera ett nytt tändstift i hålet i topplocket, trär in det för hand för att undvika korsgäng det. Dra fast tändstiftet med ett tändstift hylsa och spärrskaft. Placera en liten mängd av dielektriskt fett i bagageutrymmet på tändstiftet tråd, skjut den till kontakten tills den snäpper fast på pluggen.
5

Flytta till nästa tändstiftet i linje och upprepa processen, aldrig tar mer än en tändkabeln löst i taget. När du har slutfört alla pluggar, installera negativa tillbaka batterikabeln på minuspolen på batteriet. Dra åt bulten med en skiftnyckel tills det är ordentligt, då ca 1/4 varv.
6

Provkör motorn efter alla pluggar har ersatts för att kontrollera att det körs korrekt. Stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102366.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.