Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur du ändrar tändstiften på en 1997 Chevrolet Blazer

tändstiften på en 1997 Chevrolet Blazer utför samma funktion som de gör på varje motor, de ger gnista för förbränning för att fungera korrekt. Ändra pluggar på motorn följer samma procedur som på någon annan bil, men det största problemet är att få tillgång till pluggar, eftersom 4.3L V6 motorn är tätt packade i motorrummet, och att få in det kan vara tufft. Men med rätt kombination av verktyg, kan du få ut dem och chang dem korrekt. Saker du behöver
3/8-tums Ratchet och förlängning
3/8-tums kardanknut
Tändstiftshylsa
Byte tändstift
Tändstift gapping Tool Review
Visa fler instruktioner
1

Låt motorn svalna i 2 till 5 timmar före arbetet på tändstiftet systemet. Pop huven och leta reda på tändstift, som är på topplocken på vardera sidan av fordonet intill avgasgrenröret. Välj ett tändstift för att ersätta och gripa boot på tändkabeln med händerna. Ta bort kabeln från kontakten med en vridande rörelse som du drar ut den.
2

Ta bort pluggen stock gnista med 3/8-tums Ratchet, förlängning och tändstiftshylsor. Om det är svårt att komma åt, använda 3/8-tums kardanknut mellan antingen förlängningen och uttaget eller förlängningen och spärr för att ge extra rörelse. Kassera tändstiftet.
3

Gap ersättning tändstift till .060 med tändstift bladmått.
4

Hand-tråden en ersättare tändstift i topplocket, dra åt den på plats med hjälp av 3/8-tums ratchet, förlängning och tändstiftshylsor. Tryck sedan på tändkabeln till tändstiftet tills den avger ett smällande ljud, vilket indikerar att det är låst på plats.
5

Upprepa steg 1 till 4 för de återstående tändstift, flytta systematiskt från en stickpropp till den andra så att du inte tappar bort vilka pluggar har ersatts, och så att du inte korsar några tändkablarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102310.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.