Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur man stämmer en Edelbrock 1406 förgasare

Den Edelbrock 1406 är ett fyra-fat "Performer Series" förgasare utrustad med en elektrisk choke. Även Edelbrock förgasare är utformade för att fungera direkt ur lådan, kan variationer i temperatur och höjd påverkar förgasarens prestanda. För att kompensera för dessa variabler, bör även ett nytt 1406 ställas upp. Lyckligtvis, detta är en ganska enkel process och ingen demontering krävs. Saker du behöver
Standard skruvmejsel
Fordon specifikationer manuell
Visa fler instruktioner
1

Lokalisera de två luft /bränsleblandning skruvar och tomgångsskruven, även kallad luft skruven. Notera att tre metall portar sträcker sig från framsidan av förgasaren, precis under "Edelbrock" emblem. På varje sida av den mellersta porten är en standardskruv. Dessa två skruvar är luft /bränsleblandning skruvar. Tomgångsskruven är en standard skruv placerad på framsidan av bottnen av gasspjället bindning. Den gasreglaget kopplingen ligger på förarsidan av förgasaren.
2

Starta motorn och låt den värmas. Justera tomgångsskruven
3

tills önskad tomgångsvarvtal har uppnåtts, vilket noterades av bilens varvräknare. Konsultera fordonets specifikationer handbok om hastigheten sätts till motorns lager inställning. Vrid skruven i medurs riktning med en vanlig skruvmejsel för att öka motorns hastighet och i en moturs riktning för att minska motorns varvtal.
4

Turn en av luft /bränsleblandning skruvar i endera riktningen med en vanlig skruvmejsel bara tills den maximala varvtal har uppnåtts.
5

Sänk motorns tomgång till önskad nivå genom att vrida tomgångsskruven i moturs riktning om tomgångsvarvtalet har ökat med mer än 40 RPM.
6

Vrid kvarvarande luft /bränsleblandning skruv i endera riktning tills maximalt varvtal har uppnåtts.
7

Sänk motorns tomgång till önskad nivå genom att vrida tomgångsskruven i moturs riktning.
8

Justera varje luft /bränsleblandning skruv i små steg tills den högsta tomgångsvarvtal har uppnåtts.
9 < p> Slå på både luft /bränsle skruvar blandningen i en moturs riktning i små, identiska steg tills tomgångsvarvtalet minskar med 20 RPM.
10

Sänk motorns tomgång till önskad nivå genom att vrida tomgång snabba skruv i en moturs riktning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102681.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.