Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur du ändrar tändkablarna och pluggar på GM V-6 motorer

En GM V-6 motor måste ha pluggarna och ledningar byts var 50.000 miles på grund av den möjliga slitage på pluggarna. Eftersom pluggarna slitage, orsakar de fordon att använda mer bränsle. Ändra pluggar och kablar på ett fordon kan vara svårt, men på en GM-V-6 processen är inte så svårt som vissa andra motorer. Denna process kan genomföras på knappt en timme. Saker du behöver
5/8-tums tändstiftshylsor
Hylsnyckel
3-tums förlängning
6-tums förlängning
antikärvningsmedel
Nya trådar
Nya pluggar
Tändstiftshätta fett-dielektriskt fett
Visa fler instruktioner
1

Låt motorn svalna en timme efter körning innan du utför denna procedur. Detta kommer att säkerställa att ingen tråd skada sker när du tar bort den gamla pluggar.
2

Fatta känga för tändstiftet som är närmast passagerarsidan och brandvägg av fordonet. Wiggle här stöveln samtidigt som du drar för att ta bort den från kontakten.
3

Sätt 5/8-tums tändstiftshylsa på slutet av den 3-tums förlängning och placera dem på gnistan plugg. Kontrollera att kontakten går hela vägen i uttaget så att gummipackningen greppar plugg för borttagning. Fäst hylsnyckel och lossa pluggen. Vissa GM V-6 motor kan kräva en 6-tums förlängning för pluggarna på baksidan, men de flesta kommer inte.
4

Ta bort den gamla kontakten ur vägguttaget och placera den nya kontakten i uttaget . Dab några antikärvningsmedel på gängorna i den nya kontakten. Detta kommer att bidra till att hålla kontakten från låsning i gängorna.
5

Träd den nya kontakten i tändstiftshålet för hand med uttaget och förlängningen. Slutför dra åt nya pluggen med spärrfunktion. Pluggen ska dras åt ett halvt varv förbi hand. Över-åtdragning pluggen kan orsaka allvarliga motorskador. Se till att inte korsa-gänga den nya kontakten.
6

Ta den andra änden av tändkabeln från spolen eller fördelarlocket. Matcha denna tråd med en ny plugg tråd. Matcha trådarna efter längd. Pressa en ärtstor mängd dielektriskt fett i båda ändar av den nya tråden.
7

Montera änden av tändkabeln på fördelarlocket eller spole. Dra kabeln till tändstiftet och installera plugin boot på den nya kontakten. Se till att tråden boot "klickar" på den nya kontakten.
8

Upprepa steg 2 till 7 för resten av pluggarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102253.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.