Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur man byter en Miata Oxygen Sensor

Byta syre, eller O2, sensor i din Mazda Miata kan åstadkommas med lite avancerad planering och några grundläggande verktyg. O2-sensorn i Miata ligger i avgasröret nära katalysatorn och kommer att vara en av två stilar. Den första är en standard skruv-in-typ sensor och den andra är en fläns-mount stil. Innan du köper en ny O2 sensor för din Miata, verifiera vilken stil din bil använder. Nya O2 sensorer kan köpas via återförsäljare eller mest bildelar butiker. Saker du behöver
Jack
Jack står
Hylsnyckelsats
O2 sensor uttag
Visa fler instruktioner
1

Placera en domkraft under bilen och lyft från marken. Stödja det på en uppsättning pallbockar så att du bekvämt kan arbeta under det. Var noga med att placera bilen på fast, plan mark innan du hissar upp den.
2

Lokalisera O2-sensor i avgassystemet och spåra kontakten kabelnätet tillbaka till anslutningen på bilens ledningsnät. Separera kontakten på sensorn från kontakten på bilen genom att släppa låstungan och dra isär de två halvorna.
3

Ta bort sensorn från avgasröret. Om du har skruvad i stil sensor i bilen, använd en O2-sensor hylsa och spärrskaft och skruva, vrida den moturs. Om du har flänsen stil, ta bort de två fästskruvarna med en socket och ratchet lyft sedan ut givaren ur röret.
4

Installera den nya sensorn genom att skruva fast den i röret och dra åt den med en O2-sensor hylsa och spärrskaft. Om du har flänsen stil, byt packningen på flänsen med ett nytt och för in sensorn i avgasröret, sedan ersätta muttrar och dra åt dem med en hylsa och spärrskaft.
5

Dra kontakten kablaget till kontakten på bilen och anslut kontakten i uttaget på bilens ledningsnät.
6

Support bilen med domkraften och ta bort domkraften från under bilen. Sänk bilen till marken och provkör bilen för att kontrollera reparationen var framgångsrik.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102282.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.