Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur Time en 1994 Nissan KA 24E Motor

Den 1989 Nissan 240SX sport Coupe presenterade KA 24E motorn. Den tändinställningen av förbränningsmotorn avgör när gnistan kommer att starta motorn. Den KA 24E motorn har en fabrik rekommenderas tändning på 15 grader före övre dödläget, eller "BTDC." Tändningen är en viktig del av din motor underhållsbehov, och du kan justera det med några verktyg och mekaniska färdigheter. Inte avviker alltför långt från fabriken rekommenderade 15 grader och vara noga med att inte skada några delar av motorn. Saker du behöver
stroboskop
Wrench Kilar
Wheel
Visa fler instruktioner
1

Förvandla din bil på i ett område med utrymme för att arbeta med din motor. Stäng av alla tillbehör i din bil inklusive luftkonditionering /värme och radio.
2

Blockera hjulen på din bil med stoppklossar för säkerhetsskäl. Sätt din bils växellåda i enheten om du har en automatisk växellåda eller neutrala om du har en manuell växellåda. Applicera din bils nödbroms och ta motorn till en tomgång på 750 rpm.
3

Avsluta ditt fordon och öppna huven för att arbeta på din KA 24E motor.

4

Anslut stroboskop till pluspol med den röda klämman först och anslut sedan stroboskop till den negativa terminalen med den svarta klämman sekund. Därefter ansluter timing ljus till nr 1 tändstiftet och den huvudsakliga vevaxelns remskiva.
5

Kontrollera stroboskop på remskivan och se var tändningen märket faller. Du kan ta bilen tillbaka till sin före operation tillstånd om du är nöjd med den nuvarande tändningen.
6

Använd din nyckel för att lossa distributören låsning bult ligger vid foten av distributören bostäder. Koppla loss slangen distributören vakuum och vara noga med att inte koppla något annat vakuumslangar ansluter till motorn.
7

Anslut distributören dammsugarslangen i den elektroniska gnistan datorn och marken förgasaren switch med startkablar. Du kan nu ställa in tändningen.
8

Rotera distributör med handen tills inställningsmärket drivor till 15 grader eller vad tändinställningen du vill. Inte avviker alltför långt från 15 grader, annars riskerar du att skada din motor.
9

Koppla slangen distributören vakuum från elektroniska gnistan datorn och anslut den till distributören bostäder. Använd din nyckel för att dra åt distributören låsning bult och ta bort startkablarna från förgasaren switch. Ta tidpunkten ljuset från motorn och underläggskilen från dina hjul.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102228.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.