Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Hur Justera Timing Vacuum Advance

Korrekt inställning av ett vakuum förskott enhet är avgörande för att säkerställa att en bilmotor körs med högsta prestanda. Det vakuum förskott mekanism tillåter distributören att variera gnisttidpunkten att kompensera för last och hastighet krav motorn. Under lätt belastning på motorn, cylindrarna bränna smalare och kräver gnistan ska inledas tidigare för att uppnå optimal effekt. Det vakuum förskott Enheten ger detta varierande förtändningen och förbättrar bränsleekonomin och gasrespons hela driftområdet för motorn. Saker du behöver
Distributör skiftnyckel
Timing ljus mätare
Vakuum med lång slang
assistenten eller hjälpare
Vakuumpump med manometer
3/32 insexnyckel
Visa Mer Instruktioner
en

Ställ den mekaniska tidpunkten för motorn. Koppla ur och koppla in slangen vakuum förväg på distributören och anslut slangen. Anslut stroboskop induktiv pickup till nr 1 tändkabel och anslut elkablarna till bilbatteriet.
2

Lossa distributör hold-down bolt. Starta motorn och låt den värmas upp till normal arbetstemperatur.
3

Vrid fördelaren och använda stroboskop att tidtagningen ska fordonstillverkarens specifikationer. De flesta bilar har en dekal i motorrummet som visar timing specifikationerna. Dra åt distributören bulten när alla justeringar har gjorts. Rev motorn upp till 2000 rpm och har din assistent observera tidpunkten behandlingen av harmoniska balansblock. Anteckna tidpunkten inställningen. Avlägsna vakuum plug förväg slangen och anslut slangen till distributören.
4

bort slangen vakuum förväg på förgasaren. Anslut den långa fruset vakuummätare till förgasaren s vakuum förväg port. Placera vakuummätaren inuti passagerarutrymmet i bilen på en plats där den kan läsas av din assistent när fordonet är i rörelse. Säkerställ vakuummätaren slangen inte stör eventuella operativa delar av motorn.
5

Kör fordonet och har din assistent eller hjälpare notera den maximala mängden vakuum visas på mätaren när motorn körs vid normala motorvägshastigheter.
6

Stanna bilen på ett säkert sätt, dra åt parkeringsbromsen och stäng av motorn. Anslut stroboskop induktiv pickup till nr 1 tändkabel och anslut elkablarna till bilbatteriet.
7

Anslut vakuumpumpen med mätare till distributören vakuum förväg. Starta motorn och ha din assistent rev motorn upp till 2000 rpm. Pumpa vakuum upp till avläsningen under körprovet i steg 5.
8

Kontrollera tidpunkten märket på harmonisk balansaxel med stroboskop. Anteckna det sammanlagda förskottet visas på skalan. Subtrahera från denna läsning får värdet i steg 3. Till exempel: Om behandlingen i steg 3 var 35 grader, och läsningen från Steg 8 är 42 grader, då 42 minus 35 är lika med 7
9

Koppla vakuumpumpen och sätt en 3/32. insexnyckel till porten på vakuum förskott när slangen ansluts. Det finns en liten justeringsskruv i vakuum förväg. Vrid skruven medurs för att minska vakuumet förväg och moturs för att öka förskottet. Upprepa steg 8 och 9 tills den totala skillnaden mellan den mekaniska förväg och vakuum avläsningar förskott ungefär 10 grader från varandra. Det vakuum förskott är nu inställd på 10 grader av förskott vid normala förhållanden motorvägen driftsförhållanden.
10

bort vakuumpumpen och stroboskop. Återanslut vakuum förskott slangen till förgasaren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102147.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.