Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Vad är det korrekta sättet att justera en förgasare ?

Förgasare är enkel blandning maskiner . De skapar den rätta blandningen av bränsle och luft för att låta motorn gå på topprestanda . Från tid till annan kommer de att behöva justeras baserad på temperatur , bränsletyp och körförhållanden . När du justerar förgasaren


Du kanske märker att fordonet eller maskinen körs i en mer hackig sätt än normalt , att en starkare bensin lukt än normalt är närvarande i avgaserna , att det inte kommer att starta utan en baktändning eller några bås , eller att idle är antingen för hög eller för låg . Alla dessa indikatorer pekar på behovet av en förgasare justering .
Justera bränsle /luftblandningen


med motorn avstängd och frikopplad choken , ta bort luftfiltret från toppen av förgasaren vilket ger dig en klar bild i kammaren . Lokalisera skruven bränsleblandningen , som inte är fäst vid en fjäderbelastad mekanism . Vrid skruven hela vägen till höger tills den är tät , starta motorn och vrid skruven långsamt ut tills motorn går på sin jämnaste . När du vrider på skruven gör ingen förändring , har du gått för långt och bör dra till den punkt topprestanda .
Justera Idle


Med motorn på och på tomgång , vrid tomgångsskruven , som kommer att knytas till en fjädermekanism , den snäva position och sakta lossna . Fortsätt att justera tills motorn går på tomgång smidigt men så långsamt som möjligt utan att stalla .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102601.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.