Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Ställa tändningen i en 351C

Den 1971 Ford Mustang presenterade en 351 Cleveland motor. Den 351C tillverkades 1970-1974 och används i olika Ford-fordon. 1971 351C har en tändningen på 6 grader före övre dödläget (BTDC). Du bör justera tändningen på din 351C motor för att hålla jämna steg med den klassiska motorns underhåll. Den tändinställningen styr när gnistan kommer att ske i förbränningsmotorn. Saker du behöver
Timing ljus
Varvräknare
Wrench
Visa fler instruktioner
1

Starta din 1971 Ford Mustang, eller någon annan Ford fordon med en 351C. Vänd alla biltillbehör off.
2

Sätt ditt växeln i neutralläge och aktivera nödbromsen. Ta motorn till en tomgång på 700 rpm om du har en manuell växellåda, eller 600 rpm om du har en automatisk. Engagera tomgångsvarvtalet solenoiden.
3

Anslut stroboskop och /eller varvräknare till din 351C motorns batteri, No 1 tändstift och huvudvevsläng remskiva.
4

Kolla där tidpunkten markeringen på remskivan faller jämfört med de vanliga 6 grader BTDC det ska vara. Du behöver inte ändra tändinställningen om den redan står 6 grader BTDC.
5

Lossa bulten distributören Lockdown med din nyckel. Den lockdown bulten ska placeras vid basen av distributören bostäder.
6

Koppla och anslut slangen distributören vakuumet i fördelningshuset. Rotera distributör av
7

hand tills inställningsmärket driver in 6 grader BTDC.
8

Drag skruven distributören Lockdown med din nyckel när du har ställt in tidtagning till 6 BTDC. Koppla och anslut slangen distributören vakuum. Ta tidpunkten ljus och /eller varvräknare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102213.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.