Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Chevy Kolvring Installation

En kolvring är en avgörande komponent i motorn på en bil, lastbil eller annat fordon. Det bidrar till att ge en tätning mellan kolven och cylinderväggen för att förhindra kraften från exploderande gaser läcker in i vevhuset från förbränningskammaren. Den innehåller också den smörjolja och håller det från att komma in i förbränningskammaren från vevhuset och leder värme från kolven till cylinderväggen. Med rätt verktyg och lite skicklighet, kan du installera en kolvring i din Chevy. Saker du behöver
Lack tunnare
Duk
400-grit sandpapper
Kolvring kvadrering Tool Review Metal fil
Bladmått
Visa fler instruktioner

1

Inspektera kolvringar för sprickor, rost, chips och några märkbara skador som kan orsaka fel. Använd inte eller återanvända en ring som ser ut att ha lidit någon skada.
2

Använd en trasa för att torka ringarna med thinner för att rengöra dem och fortsätta att inspektera ringarna. Detta kommer att ta bort eventuella sotavlagringar, som är en av orsaken till dålig vevstake anpassningen på motorn.
3

Mät kolven att kolvringarna passar. Använd en kolv verktygsring kvadratur att installera ringen i lämpliga hål. En helt ny kolvring kommer ofta inte ryms på hålet eftersom det är överdimensionerad. Arkiv lite material från slutet gapet med en metall-fil för att göra det rätt storlek, om den är för stor.
4

väl passa kolvringen på din Chevy kolv, och se till att lämna tillräckligt med utrymme mellan ringarna på cylindern. Mät mellanrummet mellan kolvringar med ett bladmått.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102682.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.