Svenska Bil >> bil underhåll >> Tune Ups >> Content

Ställa Timing på en Fiero V6

Den Pontiac Fiero byggdes 1984-1988. Ursprungligen utrustad med en mittmotor fyrcylindrig, 1985 den Fiero kom med en extra 2,8-liters V6-motor. Den V6 förbättrats avsevärt prestanda över fyrcylindriga och förde den till 140 hästkrafter. I november 1984 registrerades Car and Driver tidningen en 0 till 60 mph tid på 8,2 sekunder och en toppfart på 125 mph. Hålla V6 Fiero i samklang är avgörande för att behålla denna prestation. Justera timingen till fabriken specifikationer är en lätt uppgift som kan göras av den genomsnittliga helgen mekaniker. Saker du behöver
hjulkloss
Induktiv stroboskop
Distributör Skiftnyckel
Visa fler instruktioner
1

Shift bilen till parken eller neutrala. Placera ett hjul chock under ett av bakhjulen. Med avslagen tändning, anslut plocka upp ledningen av stroboskop till No.1 tändkabel. Anslut strömmen stroboskop leder enligt stroboskop tillverkarens anvisningar.
2

Starta motorn och sikta på strobe timing ljus vid tidpunkten märket. Linjen på balansblock eller trissan kommer att radas upp med inställningsmärket om tidpunkten är rätt. Se under-huven utsläpp dekal för den exakta tidpunkten specifikationerna för ditt fordon.
3

Lossa distributören håller ned klämbult med en distributör skiftnyckel om timing justering krävs. Något rotera distributören medan du observerar inställningsmärket tills raden anger rätt timing. Dra lastrummet ner bulten och kontrollera tidpunkten för att säkerställa att anpassningen inte förändrades.
4

Ta tidpunkten ljuset från motorn. Avlägsna hjulkloss och provköra bilen. Lyssna efter eventuella pinga ljud eller iaktta någon brist på motoreffekten. Upprepa steg 1 till 3 om motorn pinga eller har en betydande förlust av makt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/tune-ups/102753.html

Previous:
Next:

Tune Ups

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.